2023. július 19. szerda

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

MEGTÖRVE ÉS SZERETVE

A messzeségben is megjelent az ÚR: Örök szeretettel szerettelek, ezért vontalak magamhoz hűségesen. (Jer 31,3)

Hónapokon keresztül figyeltem anyósom kávéscsészéjének állapotát. A színek koptak, az arany csík a csésze szélén elhalványult, és egy darabka letört belőle. Úgy döntöttem, veszek neki egy új bögrét. Elmentem a boltba, kiválasztottam egyet, majd átadtam anyósomnak. Ő kinyitotta a dobozt, megköszönte a bögrét, majd a legfelső polcra helyezte, és kávét töltött a régi csészéjébe. Amikor azt mondtam, hogy szerintem ideje kicserélni az elhasználódott csészét, azt válaszolta: "Tényleg köszönöm neked, de ez a csésze a kedvencem. Az ujjaim tökéletesen illeszkednek a csésze füléhez, a széle a számhoz, és pontosan annyi kávé fér bele, amennyit kérek." A csésze kinézete egyáltalán nem számított neki, mert ez egy különleges darab volt, és tökéletes a számára.
Hiszem, hogy Isten is így lát minket. Neki nem számít, hogyan csorbultunk meg rossz döntéseink miatt, vagy hogy hitünk időnként megfakul, vagy akár egy bűn hogyan tört le egy darabot a lelkünkből. A földi hibáink ellenére különlegesek vagyunk Istennek, és ő így is szeret minket. Tényleg nagyon értékesek vagyunk Isten szemében.

Imádság: Drága mennyei Atyánk, köszönjük megingathatatlan, feltétel nélküli szeretetedet. Szeretnénk ehhez a csodálatos ajándékhoz méltón élni. Ámen.

A tökéletlenségeim ellenére Isten szeret engem.
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉLTATLANNAK ÉRZIK MAGUKAT ISTEN SZERETETÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek