2023. július 20. csütörtök

Salamonnak, Dávid fiának, Izráel királyának a példabeszédei.
Ismerd meg a bölcsességet és az intést, értsd meg az értelmes mondásokat! Fogadd el az okos intést, az igazságot, a törvényt és a becsületességet! Ezek adnak az együgyűeknek okosságot, az ifjúnak ismeretet és megfontolást. Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer, és megérti a példázatot és a hasonlatot, a bölcsek szavait és találós kérdéseit. Az ÚRnak félelme az ismeret kezdete, a bölcsességet és intést csak a bolondok vetik meg.

Péld 1,1-7.

FONTOS LECKÉK

Bölcs volt a Prédikátor, és azonfelül a népet is tanította ismeretre. Gondolkodott, kutatott, és sok példabeszédet szerzett. (Préd 12,9)

Nyolcadikos koromban az iskolában hetente részt vettem hittanórákon. Az órák különböző bibliai történetekről szóltak. A tanár arra kért, hogy kívülről tanuljuk meg a bibliai könyvek neveit és sorrendjét, majd mondjuk fel. Ezek a szentírási órák fontos szerepet játszottak tinikori személyiségem formálódásában, megerősítettek lelkileg, és segítettek fegyelmezettebbé válnom.
Ma már felnőttként hajnalban tartom a csendességemet, amikor a Bibliát olvasom. Amikor egy igehelyet keresek, a bibliai könyvek nevei és sorrendje sokat segít gyorsan megtalálnom egy bizonyos fejezetet, igét. Eszembe jut az előrelátó tanárom, akinek órái felkészítettek a harcokra, amik azután elkövetkeztek az életemben. Nagyon hálás vagyok ezért az áldásos felkészítésért, ami a hitem útján elindított.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük azokat az embereket, akik felkészítettek a lelki útra. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól... Ámen." (Mt 6,9-13)

Kik segítettek lelki utunkon?
Tun Thwin (Quebec, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek