2023. július 21. péntek

A közöttetek levő presbitereket tehát kérem én, a presbitertárs és Krisztus szenvedéseinek tanúja, valamint eljövendő dicsőségének is részese: legeltessétek Isten közöttetek levő nyáját, ne kényszerből, hanem önként, ne nyerészkedésből, hanem készségesen, ne is úgy, mint akik uralkodnak a rájuk bízottakon, hanem mint akik példaképei a nyájnak. És amikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját.

1Pt 5,1-4.

TERELGESD A NYÁJAT!

Legeltessétek Isten közöttetek levő nyáját. (1Pt 5,2)

Bántalmazó és alkoholista férjem volt. Sokszor rettegtem, mi történik majd, ha hazaérek a munkából. A legnehezebb éjszakákon ébren feküdtem, azon aggódva, hogy bántani fog, amíg alszom. Rendőrségi és bírósági ügy lett ebből, és végül elváltunk.
Szégyelltem magam a házasságom miatt, és nagyon elbátortalanítottak a történtek. Meglepődve tapasztaltam, hogy megrendült a kapcsolatom a barátaimmal és családtagjaimmal is. Úgy tűnt, ők is szégyellték az egészet. Egyedül éreztem magam - csak Isten volt velem. Folyamatosan imádkoztam, és éreztem, hogy Isten vezet engem.
Aztán két idősebb gyülekezeti tag segített jobban megérteni Isten felém irányuló mindent átfogó szeretetét. Azt gondoltam, hogy leszólnak majd és elutasítanak, de ehelyett - meglepetésemre - irgalmasan fordultak hozzám. Nagyon megértőek voltak, segítettek, és olyan együttérzéssel viseltettek irántam, amit azelőtt még sosem tapasztaltam.
Most, sok évvel később, örömmel emlékszem vissza erre a férfire és nőre, arra, hogyan használta őket Isten, hogy terelgessenek a nehéz időkön keresztül. Az a reménységem, hogy Isten dicsőségére én is így segíthetek majd másoknak.

Imádság: Kegyelmes és szerető Istenünk, köszönjük, hogy sosem hagysz el minket. Kérünk, vezess minket azokhoz, akiknek megértésre és együttérzésre van szükségük! Ámen.

Isten szeretete mindent felülmúl.
Carrie Knight Kitzmiller (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI A HIT ÚTJÁN TERELGETETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek