2023. július 23. vasárnap

Jézus ezután elment a Galileai-tengernek, Tibériás tavának túlsó partjára. Nagy sokaság követte őt, mert látták, milyen jeleket vitt végbe a betegeken. Jézus pedig felment a hegyre, és ott leült a tanítványaival együtt. Közel volt a páska, a zsidók ünnepe. Amikor Jézus észrevette, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szólt Fülöpnek: Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni. Fülöp így válaszolt neki: Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset. Egyik tanítványa, András, Simon Péter testvére így szólt hozzá: Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyi embernek? Jézus ezt mondta: Ültessétek le az embereket! Füves terület volt az. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba! Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékával, amit meghagytak azok, akik ettek. Miután látták az emberek, hogy milyen jelt tett, ezt mondták: Ez valóban az a próféta, akinek el kellett jönnie a világba.

Jn 6,1-14.

EGY CSEKÉLY FELAJÁNLÁS

Jézus ezt mondta Fülöpnek: Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni. (Jn 6,5-6)

Néhány évvel ezelőtt segítettem a helyi gyülekezetben egy gyerekmusicalben, ami az ötezer ember megvendégelését mesélte el. Néhány színpadi trükköt használtunk, hogy bemutassuk ezt a csodát a közönségnek. Jézusnak azonban nem volt szüksége színpadi trükkökre.
Egy fiatal fiú, akinek öt kenyere és két hala volt, felajánlotta az ételét, bármilyen csekély is volt az ilyen sok embernek. Isten Fiának kezében ez egy egész tömegnek elég lett, és még tizenkét tele kosár étel maradt is. Jézus átváltoztatta a fiú felajánlását valami sokkal hatalmasabbá. Az emberek egyből rájöttek, hogy Jézus próféta.
Könnyű átsiklani azon, hogy Jézus milyen törődést érzett a hallgatói iránt. Ő ismeri szükségeinket és Isten hatalmával gondoskodik rólunk. A lehetetlennek látszó dolgokban is törődik velünk.
Isten arra hív minket, hogy Jézus keze és lába legyünk, hogy megváltoztassuk a világot. Mit ajánlhatunk fel? Egy ételt? Egy kórházi látogatást? Egy telefonhívást? Néhány órás önkéntes szolgálatot? Amikor odaszánjuk, amink van, bízhatunk Jézusban, hogy ő Istentől jövő ajándékká formálja azt.

Imádság: Istenünk, köszönjük a bibliai csodákat. Segíts, hogy felajánljuk, amink van, és bízzunk, hogy te további csodákat teszel a világban! Ámen.

Jézus át tudja formálni a nevében felajánlott ajándékokat.
Eugenia French Shaver (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖSSÉGÜNKBEN LÉVŐ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek