2023. július 24. hétfő

Történt egy napon, hogy Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt, és így szólt hozzájuk: Menjünk át a tó túlsó partjára! És elindultak. Miközben hajóztak, ő elaludt. Ekkor szélvihar csapott le a tóra, és a hajó kezdett vízzel megtelni, úgyhogy nagy veszélyben voltak. Odamentek hozzá, felébresztették, és így szóltak: Mester, Mester, elveszünk! Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre és a hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és csendesség lett. Ekkor ezt kérdezte tőlük: Hol van a ti hitetek? Ők pedig megrettenve és csodálkozva mondogatták egymásnak: Hát ki ez, hogy a szeleknek és a víznek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki?

Lk 8,22-25.

MINDIG KÉSZEN

Hát ki ez, hogy a szeleknek és a víznek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki? (Lk 8,25)

Az Egyesült Államok dél-nyugati részén felnőve tudtuk, hogy számíthatunk néha súlyos időjárási tényezőkre. Az előjöhet aszály vagy erős viharok formájában, néha pedig a viharok tornádót okoznak. Egyik percben még tiszta, napsütéses időben állunk, aztán a következő percben már egy veszélyes vihar közepén.
Valami hasonló történt, mikor Jézus és a tanítványai egy nyugalmas napon áthajóztak a tó egyik oldaláról a másikra. Egyszer csak megjelent egy borzalmas vihar, és mindenki az életét féltette. Mialatt mindez történt, Jézus aludt. A többiek felébresztették. Hittek abban, hogy Jézus tehet valamit, ami segítene rajtuk. Jézus meghallotta a kiáltásukat, felkelt, ráparancsolt a tengerre, mire a szelek és a háborgó hullámok elcsendesedtek.
Jézus mindig megérezte, hogy mire van szüksége azoknak, akik segítséget kértek tőle. Neki volt hatalma lecsendesíteni a vihart. Jézus azt akarja, hogy tudjuk, nem számít, milyen vihar támad az életünkben; ha bízunk benne és nem veszítjük el a hitünket, ő békességet és nyugalmat ad nekünk, még a viharban is.

Imádság: Mindenható Istenünk állj mellettünk az élet viharaiban! Tudjuk, hogy neked van hatalmad nyugalmat és biztonságot hozni az életünkbe. Ámen.

Jézus tudja, mire van szükségem, és átsegít minden viharon.
Anthony Sims (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KEMÉNY IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek