2023. július 25. kedd

Jézus imája: De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy teljesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél. Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt. Igazságos Atyám, a világ nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem.

Jn 17,20-25.

KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG

Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért... Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére. (1Tim 2,1.3-4)

Az irodámban lévő földgömbön vannak kontinensek, országok és városnevek. Mindennap finoman megperdítem a gömböt, majd pár másodperc után ráteszem az ujjam, hogy megállítsam. Aztán azért a népért és az ország aktuális helyzetéért imádkozom, ahol megállt az ujjam.
Ez a gyakorlat sokat jelent nekem. Arra emlékeztet, hogy a közbenjáró imában nincsenek határok. Imádkozom Istenhez megtérésért, lelki megújulásért és az emberek jólétéért azokban a városokban és országokban, amiknek a neveit alig ismerem. Őszintén hiszem, hogy az Istennek alázatos szívvel felajánlott imáim kiterjednek lakóhelyemen, a kis Karibi szigeten túlra is.
Az imádság különböző nemzetekért megváltoztathat társadalmakat, családokat és egyéneket, akiknek az arcát csak elképzelni tudom. A Jn 17 leírja Jézus közbenjárását az emberekért: "Én őértük könyörgök" (Jn 17,9). Ez egy egyszerű, azonban erőteljes kijelentés. Ha Jézus időt fordított arra, hogy a követőiért és másokért imádkozzon, akkor ezt mi is megtehetjük.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy Fiad imádkozni tanított minket. Hadd maradjunk hűségesek a példája követésében, hogy egymásért imádkozzunk! Ámen.

A közbenjáró imádság közelebb hoz bennünket egymáshoz.
Julianis Báez Pichardo (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI A VILÁG MÁSIK OLDALÁN ÉL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek