2023. július 26. szerda

Izráel a Sínai-hegynél
A harmadik napon pedig virradatkor mennydörgés, villámlás és sűrű felhő támadt a hegyen, és igen erős kürtzengés. Ekkor az egész nép a táborban reszketni kezdett félelmében. Mózes ekkor kivezette a népet a táborból az Isten elé, és ők megálltak a hegy lábánál. Az egész Sínai-hegy füstbe borult, mert leszállt rá tűzben az ÚR. Füstje úgy szállt föl, mint az olvasztókemence füstje, és az egész hegy erősen rengett. A kürtzengés egyre csak erősödött. Mózes beszélt, és az Isten mennydörgésben felelt neki. Leszállt tehát az ÚR a Sínai-hegyre, a hegy csúcsára. És fölhívta az ÚR Mózest a hegy csúcsára, Mózes pedig fölment. Az ÚR ezt mondta Mózesnek: Menj le, és figyelmeztesd a népet, hogy ne törjön előre azért, hogy lássa az URat, különben sokan elesnek közülük. Még a papok is, akik különben közeledhetnek az ÚRhoz, szenteljék meg magukat, hogy rájuk ne rontson az ÚR! Mózes azt felelte az ÚRnak: Nem jöhet föl a nép a Sínai-hegyre, hiszen te így figyelmeztettél bennünket: Vonj határt a hegy körül, és rendeld el, hogy szenteljék meg azt! De az ÚR ezt mondta neki: Indulj, menj le, és jöjj fel Áronnal együtt! De a papok és a nép ne törjön előre, és ne jöjjenek föl az ÚRhoz, hogy rájuk ne rontson. Mózes tehát lement a néphez, és megmondta ezt nekik.

2Móz 19,16-25.

A VIHAR KÖZEPÉN

A harmadik napon pedig virradatkor mennydörgés, villámlás és sűrű felhő támadt a hegyen, és igen erős kürtzengés. Ekkor az egész nép a táborban reszketni kezdett félelmében. (2Móz 19,16)

A bátyám egy júniusi délután halt meg. Azon az estén egy hatalmas vihar kerekedett, és úgy éreztem, mintha valami a szabadba kényszerítene. A szél ostorozta könnyáztatta arcomat és szerteszét fújta a hajam. Szürke, kék és narancsszínek játszottak az égen. Felnéztem, és ekkor egy nagyot villámlott, majd hatalmasat mennydörgött. Addig álltam odakint, amíg a szakadó eső vissza nem kényszerített a lakásba. Elviselhetetlen bánat töltött el. Vissza akartam kapni a bátyámat, mert nagy szükségem volt rá. De tudtam, hogy ezen a félelmetes jelenségen keresztül Isten azt mondja: "A testvéred, akit szeretek, itt van velem."
A halálesetet követő hónapokban sokat olvastam a Bibliát és imádkoztam. Isten ráirányította figyelmemet a 2Móz 19-re, ahol Mózes találkozik Istennel a Sinai hegyen. Ez az ige új megvilágításba került számomra: a mennydörgés, a villámlás, a sűrű felhő és a földrengés Isten jelenlétéről tanúskodott. Eszembe jutott a vihar, melynek szemtanúja voltam a bátyám halálának napján. Isten szólt hozzám a természeten keresztül, és az ő jelenlétében voltam a vihar idején. Isten velem együtt gyászolt, vigaszt és szeretetet nyújtott az előttem álló úthoz. Ő azóta is velem van.

Imádság: Atyánk, segíts észrevennünk a jeleket, melyek arról tanúskodnak, hogy velünk vagy életünk viharaiban! Ámen.

Ma mindenben Isten jelenlétét fogom keresni.
Lea Anne Foster (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TESTVÉRÜKET GYÁSZOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek