2023. július 28. péntek

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?

Mt 7,7-11.

KERESNI AZ URAT

Ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána. (5Móz 4,29)

Keresztény családban nőttem fel, rendszeresen jártam a gyülekezetbe, ismertem a Bibliát, tudtam, mi az üdvösség és ismertem a keresztény tanításokat. Mégis úgy éreztem, hogy nem ismerem az Istent. Annyira értettem a hitet, mint bármi egyebet, amit az iskolában tanultam. Ha valaki megkérdezné, hogy újjászülettem-e, azt mondanám, hogy igen, de tényleg nem tudnám megmagyarázni, hogyan.
Egyszer, amikor nagyon mélyponton voltam és vágyódtam Isten után, hallottam egy bizonyságtételt egy lelkésztől. Azt mondta, hogy akkor találta meg Istent, amikor elkezdte keresni Isten Szentlelkét. Ezt követően elkezdtem imádkozni, meg akartam ismerni őt, és kapcsolatba akartam kerülni vele. Mindennap imádkoztam, hogy a Szentlélek töltsön be, és szívemben állandóan vele beszéltem. Három nap után békességet nyertem.
Most, amikor a Bibliát olvasom, nem olyan, mint azelőtt. A Szentlélek segít megértenem az igét. Szeretek Isten jelenlétében lenni. Valamikor szégyenlős voltam, de Isten segített, hogy bátrabb legyek, és szabadon beszéljek az ő nagyságáról. Bátorítani akarom azokat, akik nem biztosak hitükben: továbbra is imádkozzanak azért, hogy Isten Szentlelke töltse be őket. Ha teljes szívünkkel keresünk, meg fogjuk találni Istent.

Imádság: Drága Istenünk, adj nekünk olyan szívet, amely utánad vágyakozik, és tölts be Szentlelkeddel! Ámen.

A Szentlélek összekapcsol Istennel és békességgel tölt el.
Lairam Lian Thang (Yangon, Burma)

IMÁDKOZZUNK A HITÜKBEN BIZONYTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek