2023. július 30. vasárnap

Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek ahhoz az elhívatáshoz méltón, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett és mindenek által és mindenekben.

Ef 4,1-6.

ISTENRE ÖSSZPONTOSÍTVA

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,34-35)

Van egy barátom a szomszédban, hívő keresztény, ugyanabba a gyülekezetbe járunk. Ha sikerül, hetente egyszer összejárunk egy kis beszélgetésre, ilyenkor mindig élvezzük egymás társaságát. De az egyik különbség közöttünk, hogy különböző politikai párthoz tartozunk. Megállapodtunk, hogy a politikát ilyenkor félretesszük és beszélgetésünk alatt más témákra koncentrálunk. Ez nem annyira könnyű. Egyikünknek kicsúszik valami a száján, a másik rátromfol, és máris nézeteltérésünk támad.
Ilyenkor erőt kell venni magunkon, mivel mindketten ugyanazt akarjuk az országunk számára. A különböző élettapasztalatunk és gondolkodásmódunk miatt eltér a véleményünk, hogy melyik párt nyújtja a legjobb megoldást. Nem tudjuk bebizonyítani, kinek van igaza, így marad a véleménykülönbség.
Abban egyetértünk, hogy mindketten Isten országához tartozunk. Isten azt kívánja tőlünk, hogy szeretetben "fogadjuk el egymást, és igyekezzünk megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével." Megállapodtunk abban, nem hagyjuk, hogy ezek a kisebb dolgok szétválasszanak minket, hanem hitünket, szívünket és elménket Isten szolgálatára összpontosítjuk.

Imádság: Atyánk, segíts megmutatnunk az embereknek, milyen sokat jelentesz te és a te országod nekünk. Ámen.

Legfontosabb, hogy Istenhez hű maradjak.
Paul Grafton (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A MÁS POLITIKAI NÉZETŰ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek