2023. augusztus 2. szerda

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

FIGYELMESEN HALLGATNI

Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer. (Péld 1,5)

Kajakozás közben férjemmel a vízben úszkáló halakat és a parton napozó aligátorokat vettünk észre. Egyszer csak odaevezett hozzánk egy másik kajakos, és odasúgta: "Nézzék! Egy lamantin (tengeri tehén)!" Lenyűgöző látvány volt, ahogy átúszott alattunk. Ekkor felbukkant három másik kajakozó. Az egyik azt kiáltotta: "Én itt nem látok lamantint! A társa visszakiáltott: "Menjünk lejjebb! Ott biztos lesz!" És eveztek is gyorsan lefelé a folyón, mielőtt szólhattunk volna nekik, hogy épp itt van egy.
Miközben folytattuk lassú folyami túránkat, ez a három ember járt a fejemben. Annyira el voltak foglalva saját erőfeszítéseikkel, hogy nem hallották meg a halk hangokat, melyek másokat elvezettek a lamantinhoz. És minket sem vettek észre, miközben csendben bámultuk a vizet. Később az jutott eszembe, milyen gyakran hasonlítok rájuk. Vajon milyen szolgálatot vagy imalehetőséget mulasztok el, mert annyira lefoglal valami, vagy annyira sietek, hogy nem veszem észre a Szentlélek ösztönzését?
Van úgy, hogy nekünk is serénykednünk kell, mint Mártának. Mint a három kajakos, találhatunk okot, hogy teljes gőzzel haladjunk előre. Jézus azonban értékelte Mária választását, aki inkább őt hallgatta. Szeretnék Mária példáját követve figyelmes hallgató lenni a fülemmel, a szememmel és a szívemmel is.

Imádság: Atyánk, segíts figyelnünk rád igéd tanulmányozása és a másokkal való beszélgetéseink közben. Ámen.

Ma kitartóan figyelek a Szentlélekre.
Terry J. Burns (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KAJAKOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek