2023. augusztus 3. csütörtök

Az ÚR hangjára lángok törnek elő. Az ÚR hangja megremegteti a pusztát, megremegteti az ÚR Kádés pusztáját. Az ÚR hangja megriasztja a szarvasokat, letarolja az erdőket. Templomában mindenki őt dicsőíti. Az ÚR trónol az áradat fölött, ott trónol az ÚR, az örökkévaló király. Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel.

Zsolt 29,7-11.

ÁRADAT

Az ÚR trónol az áradat fölött, ott trónol az ÚR, az örökkévaló király. Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel. (Zsolt 29,10-11)

Amikor kisfiam az újszülött intenzív osztályon volt, nem tehettem semmit az egészségéért vagy azért, hogy önállóan tudjon lélegezni. Semmi más felett sem volt uralmam. Apósom beteg lett, a kocsim nem indult és elromlott a vízvezeték is. Bármennyire is próbáltam nem aggódni, mindent reménytelennek láttam.
Aztán egyik reggel a Zsolt 29,10-11 nagyon megérintett. Az előző versek fenséges fákról, erdőkről, hegyekről beszélnek, tiszteletet parancsolóan írnak Isten hatalmáról. A 10. vers viszont áradatról beszél, és az én életem akkor inkább erre hasonlított. Dávid azt mondja, hogy Isten úr az árvizek, életünk nehézségei felett is. Bár én kétségbe voltam esve, de Isten nem.
Egyedül nem tudtam jobban pozitív irányba terelni a gondolataimat, csak azt kívántam, hogy a kisbabám tüdeje megteljen levegővel. De felismerve Isten hatalmát az élet minden területén, kértem őt, hogy ajándékozza nekem az ő békességét. Nem kellett pozitívnak látnom a dolgokat; elismerhettem, hogy az élet nagyon nehéz, de ahelyett, hogy saját magam próbáltam volna reménységet találni, Istentől kértem erőt, békességet, tudva, hogy ő az Úr még az árvíz fölött is.

Imádság: Drága Istenünk, tudjuk, hogy te mindent a kezedben tartasz, a nehézségek között is. Áldj meg minket a te erőddel és békességeddel! Ámen.

Emlékezni fogok, hogy Isten Úr az én nehézségeim felett is.
Ree Pashley (Arusha, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJSZÜLÖTTEK KÖZÖTT DOLGOZÓ ÁPOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek