2023. augusztus 4. péntek

Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek? Ő pedig így felelt: Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged! Jézus ezt mondta neki: Legeltesd az én bárányaimat! Másodszor is megkérdezte: Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem? Ő ismét így válaszolt: Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged. Jézus erre ezt mondta neki: Őrizd az én juhaimat! Harmadszor is szólt hozzá: Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem? Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: Szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: Uram, te mindent tudsz, te tudod, hogy szeretlek téged. Jézus ezt mondta neki: Legeltesd az én juhaimat!

Jn 21,15-17.

CSAK BŰNBOCSÁNAT ÁLTAL

Péter ismét tagadta: Ember, nem tudom, mit beszélsz. És amikor ezt mondta, egyszerre megszólalt a kakas. (Lk 22,60)

Mindennap kínzó gondolatokkal mászom ki az ágyból. Emlékszel, mikor megbántottad azt az embert? Emlékszel, hogy tegnap se töltöttél időt Istennel? Nem próbálnál meg végre ma valamit jól csinálni? Egész nap velem van ez a lelki harc az elmémben.
Ilyenkor abból a történetből merítek bátorítást, melyben Jézus megjelenik tanítványainak a feltámadása után, és miután egy csodálatos halfogást követően együtt eszik velük, háromszor megkérdezi Pétert, hogy szereti-e őt. Az ismétléssel emlékezteti Pétert arra az éjszakára, amikor háromszor tagadta meg az Urat. De nem ítéli el és nem szégyeníti meg, ehelyett azt mondja neki: Megbocsátok neked, menj és beszélj másoknak is a szeretetemről!
Péter úgy gondolta, rettenetesen elbukott; mégsem így ért véget számára a történet. Jézus bocsánatának elfogadásával ezreket érhetett el ugyanazzal a kegyelemmel, mely az ő életét is helyreállította.
Még mindig nehéz az elmémet az Úr megváltó szeretetére összpontosítani. Túl gyakori a kísértés, hogy Krisztus munkája helyett a szükségleteimre és a vágyaimra koncentráljak. De Isten mindig felemel a bukásokból, hogy hűségesebb krisztuskövetővé formáljon.

Imádság: Szerető Mennyei Atyánk, köszönjük a kegyelmedet, és hogy segítesz Krisztust követő életet élni. Ámen.

Isten bármilyen körülményt fel tud használni, hogy tanítson.
Cole Beckloff (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÉGYENÉRZETTEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek