2023. augusztus 8. kedd

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!

Zsolt 62,6-9.

SÚLYOS KÉRDÉSEK

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! (Zsolt 91,1-2)

Egy júliusi reggelen két rendőr jött hozzánk. Sajnálattal közölték, hogy 23 éves fiunk öngyilkos lett. Mély fájdalom törte meg szívünket. Küzdöttünk a hatalmas veszteséggel, azon tépelődve, miért történt ez. Miért tette ezt magával a fiunk? Kérdeztük Istent: "Miért engedted, hogy ez megtörténjen?" Meg akartuk érteni. Hiába ismételgettük a kérdéseket, válaszra nem találtunk.
Amikor segítséget kértem, Isten a 91. zsoltáron keresztül fedte fel nekem, mire van a legnagyobb szükségem: megpihenni az ő jelenlétében, bízni szeretetében és jóságában. Tudtam, hogy ez csak a Jézussal való mély és bensőséges kapcsolaton keresztül lehetséges. A Szentírás olvasása erőt adott a folytatáshoz. Imádságban kiöntöttem szívemet Jézusnak. Idővel békességre találtam, és már nem zaklatnak fel a gyötrő kérdések.
A legtöbben átéltünk már olyan eseményt az életünkben, amely több kérdést hagyott bennünk, mint ahány választ kaptunk. A megválaszolhatatlan kérdéseinkben Jézus velünk van és segít. Amikor keressük őt a Szentírásban, elgondolkozunk szeretetén, és nap mint nap megfogadjuk parancsolatait, nyugalmat talál zaklatott lelkünk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne feledjük, csak te tudsz nekünk békességet és menedéket adni! Ámen.

Isten örül, ha kérdéseimmel hozzá fordulok.
Cynthia M. Kroll (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET CSALÁDI TRAGÉDIA SÚJTOTT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek