2023. augusztus 9. szerda

Történt Józsué halála után, hogy Izráel fiai megkérdezték az URat: Melyikünk vonuljon fel elsőnek a kánaániak ellen, hogy harcoljon ellenük? Az ÚR ezt mondta: Júda vonuljon fel, mert kezébe adtam az országot. Akkor Júda ezt mondta testvérének, Simeonnak: Vonulj fel velem együtt a nekem kisorsolt területre, hogy harcoljunk a kánaániak ellen, és én is veled megyek majd a neked kisorsolt területre. És Simeon elment vele. Júda felvonult, az ÚR pedig kezükbe adta a kánaániakat és a perizzieket, és megverték őket Bezeknél, tízezer embert. Ott találták Bezekben Adóníbezeket is, harcoltak ellene, és megverték a kánaániakat meg a perizzieket. Adóníbezek futásnak eredt, de ők üldözőbe vették, elfogták, és levágták a hüvelykujjait meg a nagylábujjait. Akkor ezt mondta Adóníbezek: Hetven király szedegetett morzsákat asztalom alatt, akiknek én vágattam le a hüvelykujjait és a nagylábujjait; ahogyan én bántam velük, úgy fizetett meg nekem az Isten. Azután elvitték Jeruzsálembe, és ott halt meg. Azután Jeruzsálemet támadták meg Júda fiai; elfoglalták, lakosait kardélre hányták, a várost pedig lángba borították. Azután lementek Júda fiai, hogy harcoljanak a hegyvidéken, a Délvidéken és a Sefélá-alföldön lakó kánaániak ellen. Majd a Hebrónban lakó kánaániak ellen fordult Júda. Hebrón neve azelőtt Kirjat-Arba volt. És megverték Sésajt, Ahímant és Talmajt.

Bír 1,1-10.

KÖZÖSSÉGBEN

Isten hazahozza az elhagyottakat... (Zsolt 68,7)

Fiatalabb koromban úgy képzeltem, hogy mindent egyedül kell csinálnom. Azt hittem, ha segítséget kérek, az másoknak ad dicsőséget, pedig ez egyedül csak Istené. Azonban ahogy idősebbé váltam, rájöttem, hogy Isten teremtett engem, és emberek (család, barátok és közösség) közé helyezett, mert szükségem van rájuk.
Megtanultam, hogy a segítség elfogadása annak elismerése, hogy nem vagyok képes mindent egyedül megcsinálni. Szükségem van Isten és a körülöttem élők segítségére. Az évek során megtapasztaltam, hogy Isten úgy költözik be az életembe, mint egy barát meleg ölelése. Isten olyan embereken keresztül elégítette ki a szükségleteimet, akikre nem számítottam, néha egy idegen kedvességével vigasztal. Isten útjai kifürkészhetetlenek.
A mai olvasmányban Júda megkérte testvérét, Simeont, hogy segítsen a kánaániak elleni harcban. Ahogy egymás mellett harcoltak, Isten győzelemre segítette őket. Isten gyakran a családon és a közösségen keresztül ér el hozzánk. Rendben van, ha segítséget kérünk, és az is, ha mi nyújtunk segítséget a körülöttünk lévőknek. Amikor így teszünk, részt veszünk Isten csodáiban.

Imádság: Drága Atyánk! Köszönjük a családot és mindazokat az embereket, akiket céljaid elérésére használsz az életünkben. Segíts, hogy bízzunk benned folyamatosan! Ámen.

Isten a közösségemen keresztül ér el hozzám.
Toluwalogo Niji-Olawepo (Kwara, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MERJÜNK SEGÍTSÉGET KÉRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek