2023. augusztus 10. csütörtök

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Kviriniusz volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

EMLÉKEZZ A KARÁCSONYRA

Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Minden karácsonyi időszakban mikulásvirágot (Euphorbia pulcherrima) veszünk, hogy segítsen Krisztus születésnapjának megünneplésében. Az élénkvörös, tiszta fehér vagy tarka virágok ünnepi hangulatot varázsolnak. Egyesek szerint a virág azt a csillagot jelképezi, amely Betlehembe vezette a bölcseket. Mások számára a fehér virágok a tisztaságot szimbolizálják. Ebben az évben a növényben új jelentést találtam; arra emlékeztet, hogy Krisztus mindig velünk van.
Miután elpakoljuk a karácsonyi díszeket, általában visszazökkenünk a régi kerékvágásba, és elfelejtjük a mikulásvirágunkat. De tavaly karácsonykor a családom valami mást tett. Ahelyett, hogy elhanyagoltuk volna addig, amíg el nem hervad, a mikulásvirágot a konyhapultra tettük, ahol mindennap látjuk. Így eszünkbe jut a karácsony csodája, amikor Krisztus eljött a Földre. A szükséglete szerint öntözzük, és még mindig gyönyörű, szeptember végén még új leveleket is hoz.
Ez a növény Isten szeretetére emlékeztet, amelyet Isten abban mutatott meg, hogy elküldte saját Fiát a Földre. A még élő mikulásvirág láttán eszembe jut, hogy Isten él, és soha nem hagy el minket. Valóban, a mi Urunk mindennap velünk van, egész évben, "a világ végezetéig".

Imádság: Hűséges Istenünk! Köszönjük, hogy elküldted Jézust, hogy velünk legyen mindig, mindennap! Ámen.

Hogyan oszthatnám meg ma másokkal a karácsony csodáját?
Steve Schlesselman (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NE FELEJTSÜK EL KRISZTUS JELENLÉTÉT AZ ÉLETÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek