2023. augusztus 12. szombat

Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent, a foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgyhogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek. Amikor a börtönőr felriadt álmából, és meglátta, hogy nyitva vannak a börtönajtók, kivonta a kardját, és végezni akart magával, mert azt hitte, hogy megszöktek a foglyok. Pál azonban hangosan rákiáltott: Ne tégy kárt magadban, mert valamennyien itt vagyunk! Ekkor az világosságot kért, berohant, és remegve borult Pál és Szilász elé; majd kivezette őket, és ezt kérdezte: Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek? Ők pedig így válaszoltak: Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe. Ekkor hirdették az Isten igéjét neki és mindazoknak, akik a házában voltak.

ApCsel 16,25-32.

ADD TOVÁBB!

Ti vagytok a tanúim - így szól az ÚR -, és az én szolgám, akit kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. (Ézs 43,10)

Miközben lenyúltam, hogy felvegyek egy kagylót a floridai Sanibel-szigeti strandon, egy arra járó nő megkérdezte, hogy találtam-e valamit. Azt feleltem, hogy igen, mert csak törött kagylódarabokat és kis kerek kagylókat keresek. Elmagyaráztam neki, hogy van egy műhelyem, ahol betlehemi jeleneteket készítek, és kagylókat használok a figurák megformálásához. Megmutattam neki, hogy egy hosszúkás kagylódarab és egy kis kerek kagyló együtt hogyan formálják meg a kis Jézust. Amikor az asszony utolérte a férjét, hallottam, ahogy elmeséli neki, hogyan ábrázolhatja két apró kagyló a kis Jézust.
Nem tudom, hogy az a nő a tengerparton keresztény volt-e, vagy megosztja-e a történetemet másokkal. De hálás vagyok, hogy megragadtam az alkalmat, és beszéltem vele. Túl gyakran érzem úgy, hogy nem vagyok elég felkészült rá, hogy Krisztusról beszéljek az embereknek. De azon a napon Isten megmutatta, hogy a tehetségem hogyan készített fel arra, hogy egyedülálló módon megosszam a hitemet. A tengerparti találkozás emlékeztet, hogy készen kell állnunk tanúskodni Isten szeretetéről és üdvözítő kegyelméről, mert bármikor jöhet egy lehetőség.

Imádság: Istenünk! Adj önbizalmat, hogy megmutathassuk szereteted és jelenléted valakinek, aki esetleg nem ismer téged, vagy akit emlékeztetni kell szeretetedre! Ámen.

Hogyan fogom ma megosztani Krisztus örömhírét?
Robert K. Abel (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIZONYSÁGTÉTEL BÁTORSÁGÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek