2023. augusztus 14. hétfő

Jobb az ÚRnál keresni oltalmat, mint emberben bízni. Jobb az ÚRnál keresni oltalmat, mint előkelő emberekben bízni. Sok nép vett körül engem, de az ÚR nevében szembeszállok velük! Körülvettek, be is kerítettek, de az ÚR nevében szembeszállok velük! Körülvettek, mint a méhek, de elhamvadnak, mint az égő bozót. Az ÚR nevében szembeszállok velük! Durván eltaszítottak, hogy elessem, de az ÚR megsegített engem. Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Ujjongás és győzelem hangja zeng az igazak sátraiban: az ÚR jobbja hatalmasan munkálkodik! Fölemelte jobbját az ÚR, az ÚR jobbja hatalmasan munkálkodik!

Zsolt 118,8-16.

SZABADÍTÓNK

Jobb az ÚRnál keresni oltalmat, mint emberben bízni. (Zsolt 118,8)

Ha dolgaink rosszul mennek, lehet, hogy úgy érezzük, mintha mázsás súlyok nehezednének vállainkra. Végső kétségbeesésünkben, hogy a problémát megoldjuk, másokhoz fordulunk segítségért. Amikor arra van szükségünk, hogy elvégezzük a papírmunkát, megszereljük az autót, vagy orvosi segítséget kapjunk, tudjuk, hova kell fordulnunk a megfelelő segítségért. De mi a helyzet akkor, amikor az a személy, akitől a segítséget reméljük, cserben hagy vagy nincs ideje ránk? Lehet, hogy őt okoljuk a bajainkért, de ilyenkor akár Istent is hibáztatjuk.
Sokszor ahelyett, hogy elsőként Istenhez fordulnánk, más emberek segítsége után nézünk. Ilyenkor hitünk központi lényegét veszítjük el, ami ez: "Krisztus a mi szabadítónk." Fontos, hogy minden reménységünket Istenbe vessük, mert ő a megmenekülésünk végső forrása. Isten ismeri életünk minden egyes részét, tudja, min megyünk keresztül, és segít továbblépnünk, ha arra van szükségünk. Amikor az Istennel való kapcsolatunkat minden más elé helyezzük, helyet készítünk neki arra, hogy cselekedjen az életünkben. Amikor Krisztus az első az életünkben, Isten jelenlétét érezhetjük meg minden helyzetben.

Imádság: Urunk, köszönjük szabadításod ajándékát. Bocsásd meg, amikor nem téged teszünk életünk legelső helyére! Ámen.

Jézus Krisztus az én szabadítóm, csak rá van szükségem.
Marko Pal\'a (Eperjes, Szlovákia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ISTEN LEGYEN AZ ELSŐ AZ ÉLETÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek