2023. augusztus 15. kedd

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben! Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.

1Thessz 5,12-18.

AZ IMÁDSÁG AJÁNDÉKA

Szüntelenül imádkozzatok! (1Thessz 5,17)

Édesanyám egész életében szorgalmasan imádkozott. Imalistája elején a család volt: édesapám, nővérem és én. Amikor meghalt, a legfájdalmasabb számomra az volt, hogy elveszítettem az egyetlen személyt, aki életem minden egyes napján imádkozott értem. Fájdalmam segített abban, hogy ráébredjek, milyen fontos szüntelenül imádkozni másokért.
Így most már egy naptár van a hűtőmön, amely emlékeztet azoknak a születésnapjára, akik életem részei: család, közeli barátok, ismerősök, korábbi munkatársak, gyülekezeti tagok és volt osztálytársak. Célként tűztem ki, hogy szorgalmasan imádkozzam ezekért a különleges emberekért abban a hónapban, amikor a születésnapjukat ünneplik. Akiket jól ismerek, megkérdezem, miért imádkozzak. Néha adnak egy listát, néha nem. Vannak, akik nem is tudják, hogy imádkozom értük. De azért én imádkozom.
Ahogy édesanyám imádságai támogattak engem, másokat is bátoríthat majd az, ha tudják, hogy imádkozom értük. Így az öröm az enyém, mert amikor valakiért imádkozom, örvendezem, hogy milyen különleges és csodálatos teremtménye ő Istennek. De hálát adok az áldásért is, amit ő jelent az életemben.

Imádság: Urunk, hálát adunk azokért az emberekért, akiket az életünkben adtál nekünk. Áldd meg őket jelenléteddel, és segíts megérteniük, mennyire szereted őket! Ámen.

A másokért való imádság ajándék a másiknak és magamnak is.
Carroll Ellis Cobb (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY BARÁTUNKÉRT, AKI A SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek