2023. augusztus 16. szerda

Áldott vagy te, URam! Taníts meg rendelkezéseidre! Ajkam fölsorolja szád minden döntését. Minden gazdagságnál nagyobb öröm, ha intelmeid szerint élhetek. Utasításaidon elmélkedem, és figyelek ösvényeidre. Gyönyörködöm rendelkezéseidben, igédről nem feledkezem meg. Bánj jól szolgáddal, hogy élhessek, és én megtartom igédet. Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed.

Zsolt 119,12-18.

ÚJRAOLVASVA

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Keresztény történeteket írok. Amikor befejezek egy fejezetet, azon nyomban meg is szerkesztem. Régebben úgy gondoltam, hogy egy fejezetet csak egyszer kell megszerkeszteni. Korábban azt is gondoltam, hogy miután többször átolvastam a Bibliát, nem kell újraolvasnom, mert minden részt megértettem, amit csak lehetett. Mindkét esetben tévedtem. Meg kellett tanulnom, hogy minden következő szerkesztés után találok valamit, ami elkerülte a figyelmemet.
Hasonló módon tanultam meg, hogy újra és újra el lehet olvasni a Bibliát úgy, hogy nem fáradok bele, hogy ugyanazokat a szavakat olvasom. Ha egy szakaszt újra elolvasok, mindig azt találom, hogy a történet és annak értelme "megújul minden reggel" (JSir 3,23). Amikor egy verset újra elolvasok, gyakran azon kapom magam, hogy: "Ez soha nem tűnt fel ezelőtt." Új meglátások, új gondolatok és új áldások áradnak olyan igeversekből, amelyeket azelőtt már ezerszer olvastam.
Így szerkesztem újra és újra írásaimat. Így olvasom újra és újra a Bibliát. Új üzeneteket kapok, és új gondolatok ébrednek bennem. Az erő és a békesség kiapadhatatlan forrásaként a Biblia új bölcsességet kínál minden egyes napon, amikor olvassuk és újraolvassuk erőteljes szavait.

Imádság: Urunk, segíts megértenünk a Biblia jelentőségét, és töltsd be szívünket az iránta való szeretettel! Ámen.

A Szentírás minden nap új meglátásokkal ajándékoz meg.
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek