2023. augusztus 17. csütörtök

Másnap ismét ott állt János két tanítványával együtt, és amikor megpillantotta Jézust, aki arra járt, így szólt: Íme, az Isten Báránya! Meghallotta a két tanítvány, hogy ő ezt mondta, és követték Jézust. Jézus megfordult, és amikor látta, hogy követik őt, megszólította őket: Mit kerestek? Ők pedig ezt válaszolták: Rabbi - ami azt jelenti: Mester -, hol laksz? Ő így szólt: Jöjjetek, és meglátjátok. Elmentek tehát, meglátták, hol lakik, és nála maradtak azon a napon; mintegy délután négy óra volt. A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól és követték őt, András, Simon Péter testvére volt az egyik. Ő, mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, ezt mondta neki: Megtaláltuk a Messiást - ami azt jelenti: Felkent. Odavitte Jézushoz, aki rátekintve így szólt: Te Simon vagy, Jóna fia: téged Kéfásnak fognak hívni - ami azt jelenti: Kőszikla.

Jn 1,35-42.

IDŐ KRISZTUSSAL

Ő így szólt: Jöjjetek, és meglátjátok. Elmentek tehát, meglátták, hol lakik, és nála maradtak azon a napon. (Jn 1,39)

Munkám során sok emberrel lépek kapcsolatba, mely nagy türelmet igényel. Tudatosítanom kell magamban, hogy az Úr hívott el erre, s ezért az én felelősségem. Mivel a projekt, amin dolgoztam, már majdnem kész volt, egy bizonyos napon kemény munkatempóban dolgoztunk. Nem tudtam befejezni, mert folyamatosan mások kérdéseivel kellett foglalkoznom. Nem volt bennem békesség, izgatott voltam.
Azon a héten János evangéliumát olvastam, ahol András kereste azt a helyet, ahol Jézus lakott. Jézus válasza Andrást kihívás elé állította (Jn 1,39). Bibliaolvasás után szünetet tartottam, és feltettem magamnak a kérdést: Mit keresek? Eközben a Szentlélek emlékeztetett, hogy meg kell állnom és pihenni Jézus lábainál, így egy kis időt meditációval töltöttem. Ez a minőségi idő Krisztussal nyugalommal áldott meg, és megújította a hitemet. A békesség az elmémben lehetővé tette, hogy tisztán gondolkodjam, s rájöttem, hogyan oldjam meg a munkámat. A tapasztalat emlékeztetett, hogy ha Isten Igéjére időt szánok, minden értelmet felülmúló békére lelek.

Imádság: Szerető Istenünk, feladataink közepette vezess csendességre lábaidnál, hogy halljuk hangodat! Ámen.

Ha Jézus lábainál időzök, békét és vigaszt találok.
Mihiri de Silva (Srí Lanka)

IMÁDKOZZUNK TÜRELEMÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek