2023. augusztus 18. péntek

Ezt a Jézust támasztotta fel az Isten, aminek mi valamennyien tanúi vagyunk. Miután tehát felemeltetett az Isten jobbjára, és megkapta az Atyától a megígért Szentlelket, kitöltötte ezt, amint látjátok is, halljátok is. Mert nem Dávid ment fel a mennyekbe, hiszen ő maga mondja: "Így szól az Úr az én Uramhoz: Ülj a jobb kezem felől, míg ellenségeidet lábad zsámolyává nem teszem." Tudja meg tehát Izráel egész háza teljes bizonyossággal, hogy Isten Úrrá és Krisztussá tette őt: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek.

ApCsel 2,32-35.

KEDVESSÉG

Aki könyörül a nincstelenen, az ÚRnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét. (Péld 19,17)

Egy napon, mikor a zöldségesnél sorban álltam, egy asszony azt nézegette, mennyi pénze van. Szomorúság suhant át az arcán, mert nem volt elég mindenre. Visszatett néhány dolgot. Ahogy elment, a mögötte álló vásárló mondta a pénztárosnak, hogy a holmikat tegye az ő kosarába. A csomagolófiú megragadta a zöldségeket, és a nő után sietett. Néhány pillanat múlva az asszony visszarohant a boltba, mindenkinek megköszönve a segítséget. Sosem találta meg azt a személyt, aki végül kifizette az áruit, de ő viszont látta a nőt, és nagy mosoly volt az arcán.
Jézus azt akarja, hogy követői mindig keressék a szolgálat lehetőségét, és "továbbadják a szeretetét". A férfinak az a pénzösszeg, amit a nőre költött a zöldségesnél, valószínűleg nem volt túl sok, de a nő számára nagyon fontos volt. Azt hiszem, semmit sem nevezhetünk "kis kedvességnek". Amit jelentéktelennek vélünk, lehet, hogy valaki számára a szomorúságot reménnyé változtatja. Keresztényként meg kell értenünk, hogy nem számít, milyen kicsi kedvességet tanúsítunk, Isten megsokszorozza azt, és megváltoztatja vele valaki életét.

Imádság: Urunk, erősíts bennünket, hogy szeretetedet és kedvességedet megmutassuk, bárkivel is találkozunk! Ámen.

Kis kedvesség nem létezik.
Wayne Holland (Nevada, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ KIFIZETNI AZ ÉLELMISZERT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek