2023. augusztus 19. szombat

Tanítványaihoz pedig így szólt: Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis táplálja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! De aggódásával ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok! Mert ilyesmikért a világ pogányai törik magukat, a ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!
Adjátok el vagyonotokat, és adjátok alamizsnául, szerezzetek magatoknak el nem avuló erszényeket, el nem fogyó kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem férkőzhet hozzá, a moly sem emészti meg. Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.

Lk 12,22-34.

EGYSZERRE EGY DARABOT

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Férjemmel egy puzzle kirakásán dolgoztunk. Először szórakoztató volt, de az élvezet eltűnt, mikor az egyik rész darabjai csupán a zöld árnyalatai voltak. Segítségre szorulva egy online puzzlekirakó csoporthoz fordultam tanácsért. A legnagyobb segítséget ez a tanács adta: "Egyszerre egy darabot!" Megfogadtam a tanácsot. Türelemmel és kitartással be fogjuk fejezni a kirakót, darabonként.
Erről az jutott eszembe, ahogy Isten is egyszerre egy napot ad nekünk. Mindegy, mennyit tervezünk a jövőre, csak az van, amit Isten ma adott. A mai olvasmányban Jézus arra figyelmeztet, hogy a jövő felőli aggódásnak semmi haszna. Egy órát sem adhatunk az életünkhöz.
Aggódunk az anyagiak, az egészség, szeretteink és kapcsolataink miatt. De mindegy, mi zavar bennünket, az a fontos, hogy Isten szerető és mindenható erejére figyeljünk. Megpihenhetünk Istenben, és rászegezhetjük tekintetünket arra, aki a Földet alkotta. Isten csodálatosat teremtett, s pontosan tudja, te és én hová illeszkedünk.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts bíznunk benned, még ha nem is értjük, hogy a körülményeink miként illeszkednek a te nagyobb teredbe! Ámen.

Ma az aggódás helyett Istenre figyelek.
Elizabeth Erlandson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGÓDÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek