2023. augusztus 21. hétfő

Ajánlom nektek nőtestvérünket, Fébét, aki a kenkhreai gyülekezet szolgálója: fogadjátok be őt az Úrban a szentekhez illően, és álljatok mellé minden olyan ügyben, amelyben szüksége van rátok, mert ő is sokaknak lett pártfogója, nekem magamnak is. Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim Krisztus Jézusban! Ők értem saját életüket kockáztatták, és nekik nemcsak én vagyok hálás, hanem a népek valamennyi gyülekezete is. Köszöntsétek a házukban lévő gyülekezetet is! Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki Ázsia tartományának zsengéje Krisztusban! Köszöntsétek Máriát, aki sokat fáradozott értetek! Köszöntsétek Andronikoszt és Júniát, rokonaimat és fogolytársaimat, akiket nagyra becsülnek az apostolok körében, akik nálam is előbb jutottak hitre Krisztusban! Köszöntsétek az Úrban szeretett Ampliátuszomat! Köszöntsétek Urbánuszt, aki munkatársunk Krisztusban, és az én szeretett Sztakhiszomat! Köszöntsétek Apellészt, Krisztus kipróbált emberét! Köszöntsétek az Arisztobulosz háza népéből valókat! Köszöntsétek Heródiónt, az én rokonomat! Köszöntsétek a Narcisszusz háza népéből azokat, akik az Úrban hisznek! Köszöntsétek Trifainát és Trifószát, akik fáradoznak az Úrban! Köszöntsétek a szeretett Persziszt, aki sokat fáradozott az Úrban! Köszöntsétek az Úrban kiválasztott Rúfuszt és anyját, aki nekem is anyám! Köszöntsétek Aszinkritoszt, Flegónt, Hermészt, Patrobászt, Hermászt és a velük lévő testvéreket! Köszöntsétek Filologoszt és Júliát, Néreuszt és nőtestvérét, valamint Olimpászt és a velük lévő szenteket mind!

Róm 16,1-15.

MIÉRT VÁRNÁNK?

Ajánlom nektek nőtestvérünket, Fébét, aki a kenkhreai gyülekezet szolgálója (Róm 16,1)

Egy jó barátom egészségi állapota romlik. Két alkalommal is szívelégtelenséget állapítottak meg nála, és egy újabb eset véget vethet az életének. Annak a gyülekezetnek a tagja, ahol egykor lelkipásztorként szolgáltam. Mivel tudtam, hogy a temetésén meg fognak kérni, hogy beszéljek róla, elkezdtem gondolkodni a sok csodálatra méltó tulajdonságán. Miközben rendeztem a gondolataimat, egy komoly ellentmondást fedeztem fel. Miért várnék a barátom temetéséig, hogy kifejezzem iránta nagyrabecsülésemet? Sokkal jobb lenne, ha most elmondanám neki, hogy bátorítást és áldást kaphasson. Ezért írtam neki egy levelet, ő pedig köszönő sorokkal válaszolt.
Pál apostol nem habozott kifejezni megbecsülését a Krisztusban való munkatársai iránt. A Róm 16-ban nem kevesebb, mint 28 személyt üdvözöl. Sokukat név szerint említi, valamint azt, hogy mivel járultak hozzá az ő szolgálatához és Krisztus ügyéhez. Biztos vagyok benne, hogy felbátorította őket Pál dicsérete.
Ahhoz, hogy hűségesek maradjunk, szükségünk van a hívők támogatására. Mindannyiunknak most van szüksége az elismerő szavakra, nemcsak a halálunk utáni dicséretekre. Isten Lelke vezessen minket valakihez, akinek ma bátorításra van szüksége!

Imádság: Urunk, segíts úgy bátorítani barátainkat, hogy szavainkkal és tetteinkkel megmutatjuk nekik szeretetedet! Ámen.

Ne habozz bátorítani valakit, akinek most van rá szüksége!
Wayne Greenawalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY BARÁTÉRT, AKIKNEK SZÜKSÉGE VAN RÁNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek