2023. augusztus 22. kedd

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,25-30.

REJTETT SÉRELMEK

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Pont akkor pillantottan az ötéves kislányomra, amikor a forró ragasztópisztoly hegyéhez ért. Csendben visszarántotta az ujját, az ölébe rejtette a kezét, és fájdalmában előrehajolt. Felkiáltottam: "Piper! Jól vagy?" Kihúztam a kezét az öléből, és egy nagy hólyagot láttam az ujjbegyén.
Piper független, kemény, és mindig igyekszik lépést tartani a három idősebb nővérével. Ahogy hideg vizet engedtem az ujjára, eszembe jutott sok más eset, amikor Piper rejtegette előlem a fájdalmát: amikor a bőrét becsípte egy fémkapocs, amikor csúnyán leesett a biciklijéről, amikor csúfolták az iskolában. Fáj a szívem, hogy Piper egyedül szenved. Szeretném, ha odajönne hozzám, és elmondaná, hogy fájdalom érte, megvigasztalhatnám, és segíthetnék elviselni a bajt.
A Mt 11,28 szerint azt hiszem, Jézus is így érez velünk kapcsolatban. Akkor miért vonakodom, hogy a fájdalmaimat és terheimet elé vigyem? Jézus szeret minket, és azt akarja, hogy elmondjuk neki a fájdalmainkat, még akkor is, ha ő már látja és ismeri azokat. Amikor Jézushoz jövünk, és kiöntjük fáradt szívünket, ő megnyugvást ad nekünk.

Imádság: Szerető Urunk, segíts, hogy hozzád vigyük fájdalmainkat! Köszönjük neked a nyugalmat, amit kínálsz. Ámen.

Megosztom terheimet Jézussal, aki vigaszt és megnyugvást ad.
Kate Rietema (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ TERHEKET CIPELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek