2023. augusztus 23. szerda

Ők pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. Mindennap állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.

ApCsel 2,42-47.

A KÖZÖSSÉG EREJE

János így válaszolt nekik: Akinek két ruhája van, adjon annak, akinek nincs, és akinek van ennivalója, hasonlóan cselekedjék! (Lk 3,11)

Egy nap egy pékség a szokásos mennyiség ötszörösét adományozta a városunkban működő terhességi központban lévő programnak. Ez több volt, mint amennyire a központnak szüksége volt, és a fagyasztójuk túlságosan tele volt a tároláshoz. Szerették volna megakadályozni, hogy a kenyér lejárjon és kárba vesszen, ezért a központ vezetői felkerestek egy gyülekezetet, amely dobozos ebédosztást indított a hajléktalanok, a családon belüli erőszak elől menekülők és az alacsony jövedelműek étkeztetésére. Az egyházi program vezetője elfelejtett kenyeret rendelni aznapra, így a szervezők örömmel fogadták az adományt.
A pékség dolgozói nem tudták, hogy aznap milyen szükségletei lesznek a terhességi központnak vagy a gyülekezetnek, de Isten igen. És amikor ez a két szervezet összefogott, sok rászoruló számára hoztak változást. Amikor Isten arra késztet minket, hogy gondoskodjunk a legkiszolgáltatottabbakról, akkor csodálatos módon dolgozza ki a részleteket. Mint az adományozó közösség tagjai változást hozhatunk mások életébe.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy betöltöd szükségleteinket! Add, hogy hallgassunk rád, amikor arra ösztönzöl, hogy az adakozók közösségének részesei legyünk! Ámen.

Hogyan kér ma Isten, hogy gondoskodjak a közösségem legkiszolgáltatottabbjairól?
Sandi Somers (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ADOMÁNYOKBÓL ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek