2023. augusztus 24. csütörtök

Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: aki a prófétálás ajándékát kapta, az a hit szabálya szerint prófétáljon; aki a szolgálat ajándékát kapta, az végezze szolgálatát; a tanító a tanítást, a vigasztaló a vigasztalást, az adakozó szerénységgel, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,1-8.

TÚL TÖKÉLETES

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Utazásunk során elhagyva a szállodát, észrevettem néhány növényt az előcsarnokban. Mindegyik egészségesnek tűnt. Különösen egy orchideának voltak gyönyörű virágai. Ahogy közelebb mentem, kinyújtottam a kezem, hogy megérintsek egy levelet. A levél merevnek tűnt. Aztán észrevettem, hogy a "föld" a tartályban nem volt valódi, és a növény sem volt az. Az ajtóhoz közelebb két másik növény állt, amelyeket nem ismertem fel. Azoknak is gyönyörű leveleik voltak, de nem virágoztak. Odanyúltam, feltételezve, hogy hamis. Aztán észrevettem egy barna foltot egy levél végén. Meglepetésemre ez egy igazi növény volt. A túl tökéletes növény nem volt valódi, a hibás viszont igen.
A világ elvárja a tökéletes külsőt: tökéletes bőrt és ideális testsúlyt, tökéletes társat és gyerekeket. Mégis, az ilyenfajta tökéletességre való törekvés nem mindig vezet bőséges élethez.
A Biblia arra emlékeztet, hogy ne éljünk a világ hamis látszata szerint, ahol a tökéletes külsőt hangsúlyozzák. Inkább a belső ajándékokra és kegyelemre, valamint elménk megújulására összpontosítsunk. Jézus szerette a hiányokkal és a társadalom peremén élőket is. Hasonlóképpen megtanulhatjuk szeretni magunkat, még ha nem is vagyunk tökéletesek.

Imádság: Urunk, segíts szeretni és elfogadni magunkat, felismerve, hogy hibáink is emberi létünk jelei. Ámen.

Nem kell tökéletesnek lennem ahhoz, hogy Isten szeressen.
Mike C. Bertoglio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÚGY SZERESSÜNK, AHOGY ISTEN SZERET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek