2023. augusztus 26. szombat

Kihez hasonlíthatnátok engem, kivel mérhetnétek össze? - mondja a Szent. Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Kivezeti seregüket szám szerint, mindnyájukat név szerint szólítja; olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mer hiányozni.
Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé. Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,25-31.

EGY ÁLLANDÓ EMLÉKEZTETŐ

Akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Hetedikes voltam, amikor egy konfirmációs csoportba jártam. Az egyik órán azt a feladatot kaptuk, hogy találjunk az interneten egy olyan képet, amely Istenre emlékeztet bennünket. Én egy meleg, napsütötte nyílt mező képét választottam. A kép a remek gyülekezeti táborokra emlékeztetett. Fölötte a mai üzenet állt.
Elhatároztam, hogy ez lesz a háttérkép a telefonomon, így mindennap ezt láthatom. Kedves emlékeztető volt ez, hogy Istent keressem a hétköznapjaimban is. Még a nehéz időkben is, amikor kétségeim voltak és kételkedtem, hogy Isten velem van-e, a kép és az igevers folyamatosan emlékeztetett, hogy Isten gyermeke vagyok, és a hitem mindig az énem egy része marad. Most odafigyelek, hogy legalább egy elektronikus eszközöm ernyőképe emlékeztessen Istenre.
A nehéz időkben könnyű megfeledkezni arról, hogy Istennek mindannyiunkkal külön-külön terve van. De találhatunk apró jeleket, melyek Isten közelségére emlékeztetnek.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy közel vagy hozzánk. Segíts, hogy meglássuk munkádat az életünkben! Ámen.

Mik emlékeztetnek arra, hogy Isten gyermeke vagyok?
Abigail Colbow (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A HITÜKBEN FEJLŐDŐ FIATALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek