2023. augusztus 27. vasárnap

Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott. Megrendült és rengett a föld, a hegyek alapjai megremegtek, megrendültek, mert haragra gyúlt. Füst jött ki orrából, szájából emésztő tűz, parázs izzott benne. Lehajlította az eget, és leszállt, homály volt lába alatt. Kerúbon ülve repült, szelek szárnyán suhant. A sötétséget tette rejtekévé maga körül, mint egy sátrat, a sötét vizeket, a gomolygó fellegeket. Az előtte levő fényözönből előtörtek fellegei jégesővel és tüzes parázzsal. Dörgött az ÚR az égben, mennydörgött a Felséges jégesővel és tüzes parázzsal. Kilőtte nyilait, és szétszórta, tömérdek villámot röpített ki. Láthatóvá váltak a vizek medrei, és feltárultak a világ alapjai dorgálásodtól, URam, haragod szelének fúvásától.
Lenyúlt a magasból, és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem. Megmentett engem ellenségem hatalmától, gyűlölőimtől, bár erősebbek nálam. Rám törhetnek a veszedelem napján, de az ÚR az én támaszom. Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.

Zsolt 18,7-20.

KÉTSÉGBEESÉSTŐL A REMÉNYIG

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12)

Az esküvőmet terveztem, és izgatottan vártam, hogy egy új fejezet nyíljon az életemben. Azonban a románc és szerelem soha nem hozta meg a gyümölcsét, mert a vőlegényem agyvérzést szenvedett. Az álmom, az örömöm és az életemre vonatkozó reményem kezdett megfakulni. Öt nappal később a vőlegényem meghalt. Bár ésszel próbáltam megérteni mindezt, a szívem megsemmisült.
A hitem, az életem kősziklája azonban megtartott, és sikerült a szívemmel és lelkemmel Istenhez fordulni. Ez a hit segített, hogy továbbra is bízzam Isten ígéreteiben. Apránként visszanyertem az erőmet, és remény kezdte betölteni a szívemet. A Szentírás azt mondja, hogy akik az Úrban bíznak, visszanyerik erejüket, szárnyra kelnek, mint a sasok... (Ézs 40,31). Megtapasztaltam, hogy a megújulás, a kegyelmes Istenbe vetett hit minden dolgot megújít.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy a gyászban és fájdalomban megtartasz minket, és megújítod erőnket és reményünket. Ámen.

Isten ereje az én erőm.
Ruth R. Mancilla (Mexikó)

IMÁDKOZZUNK A GYÁSZOLÓKAT KÍSÉRŐ LELKIGONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek