2023. augusztus 29. kedd

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

VIGASZT NYÚJTANI

Áldott az Isten, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Egy céges rendezvény alkalmával a férjemmel hamarabb érkeztünk a helyszínre, hogy az előadók közelébe ülhessünk, hogy le tudjam olvasni a szavakat a beszélők szájáról. Sajnos a hallókészülékem nem tudott sokat segíteni. Egy másik dolgozó és a felesége leültek mellénk. Bemutatkoztunk egymásnak, s ahogy elkezdtünk megosztani néhány dolgot magunkról, megemlítettem a halláskárosodásom. Mint kiderült, a hölgy is kezdte elveszíteni hallását, és tanácstalan volt, mit kéne tennie. Nem kellett gondolkodnom, mint mondjak neki; Isten a számba adta a szavakat. Képes voltam megvigasztalni őt úgy, ahogy Isten is megvigasztalt engem annak idején, amikor rájötten, hogy gyengül a hallásom. Azóta Isten segített, hogy másokat is bátorítsak és vígasztaljak, és nem csak hallási nehézségekkel küzdőket.
Néhány évvel később ismét a 2Kor-t olvastam. Amikor a mai idézethez értem, nagyon megörültem. Ez az, amit Isten az én életemben tett! A nehéz időkben tudtam, hogy Isten velem van, mert ígéretet tett nekünk. Isten megvigasztal minket, hogy mi is vigaszul szolgáljunk embertársainknak. Hálás vagyok Isten vigasztalásáért és továbbadom mindenkinek.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy megvigasztalsz minket. Add, hogy nevedben mi is vigasztalhassunk másokat! Ámen.

Ahogy Isten vigasztal engem, úgy lehetek én is vigasz másoknak.
Sheila Meador (Észak Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALLÁSKÁROSULT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek