2023. szeptember 1. péntek

Hallottam, és reszketett a szívem, hangjától megremegtek ajkaim; fájdalom járja át csontjaimat, reszkető léptekkel járok. Bárcsak nyugtom lenne a nyomorúság napján, amely eljön a bennünket fosztogató népre! Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban.
De én vigadozni fogok az ÚR előtt, víg örömre indít szabadító Istenem. Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. A karmesternek: húros hangszerre.

Hab 3,16-19.

MAGASLATOKON JÁRÁS

Isten igéje élő és ható. (Zsid 4,12)

Amikor először igyekeztem értelmezni a mai szentírási olvasmányt, nem igazán tudtam, mit is jelent. "Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem" (Hab 3,19). Mit jelentenek itt a "szarvasok lábai"? - csodálkoztam. És milyen "magaslatokon" járnak majd a lábaim? Azután Habakuknak ez a könyörgő imája a sajátommá is lett. Megértettem, miként lehet a sziklákon ugrándozó szarvas az életünkre vonatkozó hasonlat.
Habakuk az elmaradt termés, a haldokló állatállomány és a babiloniak megszállása miatt kesergett. Istenhez kiáltott, de megfogadta, hogy türelmesen vár. Családunk munkahelyi és családi feszültségekkel, műtétekkel és betegségekkel, valamint otthonunkat ért viharkárokkal küzdött. Félelem és kétség lett úrrá rajtunk. De a Szentírás békességet adott, vezetést és reményt ígért a jövőre. Megtanított arra, hogyan várjunk Istenre.
Habakuk imája azzal az örvendezéssel végződik, hogy Isten képessé teszi őt a folytatásra. Isten igéje ezt jelenti számunkra. A Biblia képessé tesz bennünket arra, hogy Isten szemszögéből nézzük küzdelmeinket, és kitartsunk.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük az irántad való bizalmat, melyet a Szentírás ébreszt bennünk. Segíts, hogy hallgassunk szavadra! Ámen.

A Szentírás fontos az életemre nézve, és reményt ad a jövőmnek.
Melinda Burleson Box (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉTEKEN ÁTESŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek