2023. szeptember 2. szombat

Jót tettél szolgáddal ígéreted szerint, URam! Taníts engem helyes értelemre és ismeretre, mert hittel fogadtam parancsolataidat. Mielőtt nyomorúság ért, tévelyegtem, de most megtartom beszédedet. Jó vagy te, és jót teszel, taníts engem rendelkezéseidre!

Zsolt 119,65-68.

ŐBENNE BÍZOM

Taníts engem helyes értelemre és ismeretre, mert hittel fogadtam parancsolataidat. (Zsolt 119,66)

Miközben az otthonom körül a kerti munkákat végeztem, elkezdtem kihúzogatni a gyomokat. Ahogy az utolsó gazhoz nyúltam, észrevettem egy összetekeredett kígyót. Gyorsan visszarántottam a kezem, és odébb mentem. Rákerestem az interneten, hogy megállapítsam, mérgeskígyó volt-e. Bár a keresés azt mutatta, hogy nem, küldtem egy sms-t az apámnak, hogy ő is megerősítsen. Rábíztam a végső, megbízható választ.
Csak sokkal később gondolkoztam el azon, hogy a kígyóra adott reakcióm mennyire hasonlít az életem és a hitem más területein adott válaszaimhoz. Amikor felidéztem, hogy apám megerősítését kértem, eszembe jutott, hogy más hely is van, ahol kérdéseket tehetünk fel, válaszokat kaphatunk és információkat találhatunk. De amikor igazán magabiztosak akarunk lenni a következő lépéseinkben, Mennyei Atyánkat kell megkérdezni, s azután bízni kell benne és engedelmeskedni neki.
A zsoltáríróhoz hasonlóan, aki bölcsességet és jó ítéletet kért Istentől a 119. zsoltárban, mi is Isten tanácsát kérhetjük minden kérdésben. Mindig jó tanácsot kérni szakértőktől és szeretteinktől, de a legjobb, ha Istentől várjuk a végső szót. Ahogy én bíztam földi atyámban, úgy bízhatunk mennyei Atyánkban, hogy jó tanácsokat és világos útmutatást ad nekünk.

Imádság: Urunk, Istenünk, emlékeztess, hogy rád bízzuk aggodalmainkat, gondjainkat és kérdéseinket! Ámen.

Útmutatásért Istenhez fogok fordulni.
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek