2023. szeptember 3. vasárnap

Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi az, ami kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. Mert amiket titokban tesznek, azokról még beszélni is szégyen, de mindaz, amit a világosság leleplez, nyilvánvalóvá lesz. Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világosság. Ezért mondja:
"Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus."
Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.

Ef 5,8-20.

IDŐPAZARLÁS

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. (Ef 5,15-16)

Úgy gondoltam, jól osztom be az időmet, ezért megdöbbentem, mikor rájöttem, hogy egy egész hetet elpazaroltam. Nem hittem el, de ott volt a mobiltelefon-alkalmazás jelentésében: pasziánsz - 7 nap, 10 óra, 13 perc. Sok időt pasziánszjátékkal vesztegettem el.
Pál apostol arra intette a hívőket, hogy bölcsen használják ki idejüket. Arra buzdította őket, hogy kövessék Krisztus példáját, és keressék Isten akaratát, amikor eldöntik, milyen tevékenységeket végezzenek. Pál azt tanácsolta, hogy töltsünk időt Isten imádásával, egymás bátorításával, hála- és dicsőítő énekekkel.
Mi mindent tehettem volna a pasziánsz helyett? Mi lett volna, ha a Bibliát tanulmányoztam vagy igeverseket tanultam volna meg kívülről ezalatt a 7 nap, 10 óra, 13 perc alatt? Felhívhattam volna az egyedülálló gyülekezeti tagokat, bátorító üzeneteket írhattam volna, imádkozhattam volna a misszionáriusokért, vagy önkéntes munkát végezhettem volna megosztva az evangélium örömhírét. Az apró, észrevétlen, zavaró tényezők elveszik tőlünk az Úrtól kapott időnket. Ellophatják a lehetőségeket, mások pedig akadályozzák az engedelmességet. Ha alaposan megvizsgáljuk hitben-járásunkat, odafigyelhetünk, hogy minden lépésünk Krisztust követi-e.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy bölcsen töltsük az időnket, tetteinkkel másokat építsünk és téged dicsőítsünk! Ámen.

Hogyan hív Isten arra, hogy jól használjam az időmet?
Renny Gehman (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÖLCSEN HASZNÁLJUK AZ IDŐNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek