2023. szeptember 5. kedd

Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. És mi láttuk, és bizonyságot teszünk arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban megmarad Isten, ő pedig Istenben; és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.

1Jn 4,12-16.

KRISZTUS ÁLTAL FORMÁLVA

Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. (Fil 2,13)

Kedvenc munkakesztyűjébe bújva férjem erős kezei kerteket ástak, havat lapátoltak és autókat javítottak. A kopott bőrkesztyűk állandóan felvették a keze alakját. De a polcra félretéve, még ha hasonlítanak is egyébként a férjem kezére, a kesztyűk élettelenek.
Ahogy a kesztyű a kézre formálódik, lelkemet a benne lakozó Krisztus fénye formálja. Ez az, amire vágyom, de néha a napi teendőim elterelik a figyelmemet. Akkor kerülök közel Istenhez, ha a Szentírásra összpontosítok, és imádságos szívvel figyelek rá. Isten hatalma helyreállítja a lelkemet, és munkálkodik rajtam keresztül, hogy véghez vigyem azt, amit egyedül nem tudnék megtenni.
Időbe telik, amíg egy új kesztyű betörik, de használat közben a bőr fokozatosan a kéz egyedi formájához igazodik. Amikor a lelkünk a bennünk lakozó Megváltónk alakjára formálódik, akkor tudunk munkálkodni a cél érdekében, melyet Isten életünk számára eltervezett. Ez egy szoros, szeretetteljes kapcsolat.

Imádság: Drága Urunk, erősíts meg Lelked által, hogy megvalósíthassuk a velünk kapcsolatos céljaidat! Ámen.

Isten munkálkodik bennem és általam, hogy beteljesítsem az ő céljait.
Valerie Ronald (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY EGYRE JOBBAN HASONLÍTSUNK KRISZTUSHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek