2023. szeptember 6. szerda

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.

Jak 1,2-8.

KIHÍVÁSOK ÖLELÉSÉBEN

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. (Jak 1,2-3)

Évekig úgy tekintettem az egészségügyi problémákra, a karrier kudarcaira és más nehézségekre, mint zavaró megszakításokra a vágyott élet elérése során. Amikor túljutottam egy nehéz helyzeten, mindig egy újabb bukkant fel, lelassítva előrejutásomat.
Isten azonban segített megváltoztatni hozzáállásomat az ilyen kihívásokhoz egy szokatlan sportágon keresztül: a kutya-akadályfuttatás által. Több mint egy évtizeden át portugál vízi kutyákkal futottam ugratókkal, alagutakkal és egyéb akadályokkal teli kanyargós pályákon. A kutyafuttató versenyeken a sebesség kevésbé fontos, inkább hangsúlyos a sikeres irányítás.
Mind a sportban, mind az életben megtanultam, hogy ami a legnehezebb, az lehet a legfontosabb. Szerencsére nem egyedül hordozzuk el a megpróbáltatásokat. Jakab apostol arra tanít, hogy a kitartás az élet próbái által erősödik, és kulcsfontosságú ahhoz, hogy "érettekké és teljessé váljunk". Arra is emlékeztet, hogy Isten vezetése mindenki számára elérhető, aki keresi. Ahogy a kutyáim képesek voltak a nehéz pályákat teljesíteni, amikor az irányításomra figyeltek, rájöttem, hogy én is jobban kezelem a kihívásokat, ha Istenre figyelek. Ha rá összpontosítunk, még az élet kevésbé kívánt eseményeiben is találhatunk örömet.

Imádság: Drága Istenünk, segíts a te szemszögedből tekinteni nehéz körülményeinkre! Ámen.

Az Istenre figyelés segít örömöt találnom a próbákban is.
Patrick Klingaman (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIHÍVÁSOKKAL KÜZDŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek