2023. szeptember 9. szombat

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk Jézus: Menjünk át a túlsó partra! Ők pedig otthagyva a sokaságot, csatlakoztak hozzá, minthogy ő már a hajóban volt; de más hajók is követték őt. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek? Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?

Mk 4,35-41.

HÉTKÖZNAPI EMBEREK

Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. (Jn 1,12)

Nem hívő családban nevelkedtem, ezért a Bibliával először keresztény képregényeken keresztül ismerkedtem meg. Dávid és Góliát, Noé és a bárka, Jónás és a hal - ezek a személyek mind szuperhősök voltak számomra. Később, fiatal felnőttként a katonai szolgálat során elkezdtem járni a tábori kápolnába, ahol új dolgokat hallottam, amelyek megváltoztatták a látásmódomat: Dávid vétkezett, Noé lerészegedett, Jónás dacolt Isten hívásával. Meggyőződtem, hogy a Biblia igaz történet Isten hatalmáról és szeretetéről, amely hétköznapi emberek által nyilvánul meg.
A Biblia sok hétköznapi emberének történetével tudok azonosulni. Voltam hajón a tengeren tájfun idején, így átérzem a mai olvasmányban szereplő halászok ijedtségét, akik azt hitték, elsüllyed a csónakjuk, miközben Jézus aludt. Jól megértem Pétert, aki néha gondolkodás nélkül beszélt. És tudok azonosulni azokkal az emberekkel, akik képtelenek voltak elhinni a jó hírt, amikor Mária Magdolna elmondta nekik, hogy Jézus él.
A Biblia tele van hétköznapi emberekkel, akiket Isten hittel és új élettel ajándékozott meg. Még Jézus is hétköznapi emberként jött a világunkba. Nem kell szuperhősnek lennünk ahhoz, hogy Isten családjának tagjai legyünk. Csak hinnünk kell, és követnünk kell az utat, melyet Isten kijelölt számunkra.

Imádság: Urunk, segíts emlékeznünk, hogy a Bibliában szereplő kiválasztott hithősök hétköznapi emberek. Ámen.

Isten országa tele van hozzám hasonló emberekkel.
Ken Claar (Idaho, USA)

ADJUNK HÁLÁT A BIBLIA EGYSZERŰ HŐSEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek