2023. szeptember 12. kedd

Most azonban megjött tőletek Timóteus, és jó hírt hozott nekünk hitetekről és szeretetetekről, arról is, hogy szívesen emlékeztek ránk mindenkor, sőt látni szeretnétek minket, ahogyan mi is titeket. Így tehát minden bajunk és üldöztetésünk között megvigasztalódtunk veletek kapcsolatban, testvéreim, a ti hitetek által. Mert akkor élünk igazán, ha ti szilárdan álltok az Úrban.
Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek értetek mindazért az örömért, amellyel megörvendeztettek minket a mi Istenünk előtt, amikor éjjel és nappal buzgón könyörgünk azért, hogy láthassunk benneteket, és kipótolhassuk hitetek hiányosságait? De maga a mi Istenünk és Atyánk és a mi Urunk Jézus Krisztus egyengesse utunkat hozzátok, titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt, ahogyan mi is szeretünk titeket. Erősítse meg a szíveteket, és tegye feddhetetlenné a szent életben a mi Istenünk és Atyánk színe előtt, amikor a mi Urunk Jézus Krisztus eljön minden szentjével együtt. Ámen.

1Thessz 3,6-13.

A DICSŐÍTÉS AJÁNDÉKA

Vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját és mint sisakot, az üdvösség reménységét. (1Thessz 5,8)

Mianmarban a nagybátyám volt a Csendes Percek szerkesztője. Minden alkalommal, amikor egy új szám megjelent, küldött nekem két példányt a börtönbe: egy angol nyelvűt és egy burmait. Amikor megkaptam őket, azonnal megosztottam börtöntársaimmal, akik kétségbeesetten vágytak lelki táplálékra.
Vasárnap reggelente összegyűltünk és együtt dicsőítettük az Urat, a Csendes Perceket és a Bibliát olvastuk. Felváltva hirdettük az igét, együtt imádkoztunk és zsoltárokat énekeltünk. Időnként hangszereken (gitáron, dudán vagy bambusz furulyán) is játszottunk az istentiszteletünkön. Csoportunkhoz sokféle népcsoportból és etnikumból származó emberek tartoztak. Nagyon lelkesek voltunk, hogy hitben testvérekként együtt lehetünk, megoszthatjuk szenvedéseinket, nehézségeinket és örömeinket. Habár börtönben voltunk, mégis megerősödtünk és hitben gazdagodtunk. Együtt néztünk szembe minden nehézséggel és mindennapi életünk kihívásaival.
A Csendes Perceken keresztül a közösség ajándékát kaptuk a lelki úton, hallottuk és megosztottuk a jó hírt. A Szentlélek ugyanezt a jó hírt viszi a szenvedő világ minden szegletébe.

Imádság: Hálát adunk Urunk, hogy megoszthatjuk örömhíredet a világgal. Ámen.

Együtt dicsőíteni Istent igazi ajándék, melyet örömmel fogadok.
Tun Thwin (Mianmar)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BÖRTÖNBEN VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek