2023. szeptember 13. szerda

Az ÚR azonban ezt mondta Sámuelnek: Meddig bánkódsz még Saul miatt? Hiszen elvetettem őt, és nem marad Izráel királya! Töltsd meg olajjal a szarudat, és indulj! Elküldelek a betlehemi Isaihoz, mert az ő fiai közül választottam magamnak királyt! Hogyan mehetnék oda? - kérdezte Sámuel. - Ha meghallja Saul, megöl engem. De az ÚR ezt felelte: Vigyél magaddal egy üszőt, és mondd ezt: Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. Azután hívd meg Isait az áldozati lakomára! Én pedig majd a tudtodra adom, hogy mit kell tenned: azt kend fel, akit én mondok neked! Sámuel úgy is tett, ahogyan megmondta neki az ÚR. Amikor megérkezett Betlehembe, remegve mentek eléje a város vénei, és azt kérdezték: Békés szándékkal jöttél-e? Békés szándékkal - felelte. - Azért jöttem, hogy áldozatot mutassak be az ÚRnak. Szenteljétek meg magatokat, és jöjjetek el velem az áldozati lakomára! Miután szentnek találta Isait és fiait, meghívta őket az áldozati lakomára. Amikor megérkeztek, és meglátta Elíábot, ezt gondolta: Biztosan ez lesz a felkent, aki most itt áll az ÚR előtt. De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van. Ekkor Abínádábot szólította Isai, és odavezette Sámuel elé, de ő ezt mondta: Őt sem választotta az ÚR. Azután Sammát vezette oda Isai, de Sámuel ezt mondta: Őt sem választotta az ÚR. Hét fiát vezette így oda Isai Sámuel elé, de Sámuel ezt mondta Isainak: Ezeket nem választotta az ÚR. Majd megkérdezte Sámuel Isaitól: Itt van az összes fiad? Hátra van még a legkisebb - felelte ő -, de ő éppen a juhokat őrzi. Erre Sámuel ezt mondta Isainak: Üzenj neki azonnal, és hozasd ide, mert addig nem ülünk le, amíg ő meg nem érkezik. Érte küldött tehát, és elhozatta. Ő pedig pirospozsgás, szép szemű és jó megjelenésű volt. Akkor ezt mondta az ÚR: Rajta! Kend föl királlyá, mert ő az! Sámuel pedig fogta az olajos szarut, és testvérei körében fölkente őt. Akkor az ÚR lelke szállt Dávidra, és attól kezdve vele is maradt. Sámuel pedig elindult, és elment Rámába.

1Sám 16,1-13.

ŐSZINTÉN ISTENNEL

Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit! (Zsolt 37,4)

Évekkel ezelőtt számos nehézségen mentünk keresztül férjemmel: ezek egészségügyi, autóval kapcsolatos problémák, anyagi nehézségek, családi drámák voltak. Ahogy egyik nap duzzogva ültem, egy barátnőm hívott fel és bejelentette: "El kell mondanom neked, mit tett Isten." Ünnepelte az életében bekövetkezett számos pozitív változást, miközben én udvariasan elviseltem örömét. Mielőtt lerakta volna a telefont, azt mondta: "Kedvesem, gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" A hívás után dühösen morogtam: "Nem, Isten mindenki másnak megadja szíve vágyait, de minket sohasem áld meg." Azonban tudtam, hogy ez nem igaz.
Barátnőm hívása arra sarkalt, hogy őszinte legyek Istennel. Addig a pontig az imádságaim udvariasak és formálisak voltak, és azt állítottam, hogy Isten akaratára vágyom. Az igazság viszont az volt, hogy elhagyatottnak és frusztráltnak éreztem magam, és azt akartam, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Ahogy megnyíltam, kezdtem észrevenni, Isten hogyan munkálkodik a javamra.
Azóta is őszinte vagyok Istennel, szívemet kiöntöm, hogy ő formálja. Egy megújult szív dicséri Istent, még a nehéz körülmények között is, és örök javakra vágyik, amit ő buzgón és bőségesen megad nekünk.

Imádság: Drága Istenünk, hálát adunk irántunk való szeretetedért és jó ajándékaidért. Ámen.

Ma őszinte leszek Istennel, aki ismeri a szívemet.
Judi Murphy (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, ISTEN ELHAGYTA ŐKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek