2023. szeptember 14. csütörtök

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

Róm 12,9-16.

EGY GYÖNYÖRŰ DAL

Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. (Róm 12,16)

Gyerekkoromban szerettem gitározni. Míg a gitározás egyszerű volt számomra, az éneklés nem ment. Emlékszem, beiratkoztam egy kurzusra, egy magánének tanárhoz, hogy megtanuljak énekelni. A tanár minden héten kihívás elé állította a hangomat, ahogy fel és alá járt a keze a zongora billentyűin. Vágytam a bíztató szavakra: Tessék, minden hang megvan az oktávból! És rettegtem, hogy azt hallom: Alacsonyan vagy magasan intonálsz. Az énektanulás kihívással teli folyamat volt. Folyamatosan gyakorolnom kellett. Sokoldalúan kellett képeznem a hangomat, hogy a különböző dalok eléneklésére alkalmas legyen.
A Római levél arra hív, hogy éljünk harmóniában másokkal. Ezt nem mindig egyszerű megtenni. Ha mindazokra az emberekre gondolok, akikkel az évek során találkoztam, bizony volt közöttük néhány, akikkel nagyon nehezen tudtam harmóniában lenni. De keresztényként pontosan arra hívattunk, hogy szeressünk másokat, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik.
Ma Isten segítségét kérem, hogy szeretni tudjak másokat függetlenül attól, hogyan bánnak velem. Alázatos szívvel, szeretettel viszonzom a rosszindulatot. Egy harmonikus dallal vágyom örömet okozni Istennek.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy szeressük azokat, akik nem kedvelnek bennünket! Ámen.

Ma Isten szeretetét akarom megmutatni másoknak.
Zach Schaar (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT NEHEZÜNKRE ESIK SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek