2023. szeptember 16. szombat

Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az ÚR rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az ÚR parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az ÚR félelme tiszta, megmarad örökké. Az ÚR döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.
Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges. A tévedéseket ki veheti észre? Titkos bűnök miatt ne büntess meg! A kevélységtől is tartsd távol szolgádat, ne uralkodjék rajtam. Akkor feddhetetlen maradok, sok bűntől mentesen. Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, URam, kősziklám és megváltóm!

Zsolt 19,8-15.

KEZDD IMÁVAL!

Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. (Jak 1,5)

A pályafutásom alatt több ízben alkalmam adódott előadásokat tartani. Az évek során néhányszor prédikálhattam is, ami nagy örömömre szolgált. A munkám folytán szerzett tapasztalat, hogyan készüljek fel egy előadásra, sokat segített a prédikációkban is.
Egy újabb prédikációra készülve, hirtelen rádöbbentem, hogy elsiklottam a legfontosabb első lépés fölött. Az történt, hogy a megszokott rutinom szerint elővettem a témát, kidolgoztam az üzenetet, majd kértem Istent, hogy ezt áldja meg. Ezzel szemben mennyivel jobb rögtön Istenhez fordulni imában, keresni az ő akaratát és vezetését, mint egyből nekiesni a saját tervemnek!
Hiszem, hogy Isten keresése imában egy olyan alapvető lépés, amit minden feladatunk vagy problémánk előtt alkalmaznunk kell. Ahelyett, hogy belecsapnánk a dolgok közepébe, és a saját erőnkre támaszkodnánk, imával kezdhetünk mindent. A Példabeszédek jó tanácsot ad: "Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Péld 3,5-6)

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy a veled való kapcsolatra teremtettél minket. Segíts, hogy mindig a te bölcsességed és akaratod keressük az életünkre nézve! Ámen.

Ma minden feladatot imával kezdek.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY AZ IMA LEGYEN MINDEN HELYZETBEN AZ ELSŐ LÉPÉSÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek