2023. szeptember 19. kedd

Történt azokban a napokban, hogy Jézus kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. Amikor megvirradt, odahívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak is nevezett: Simont, akit Péternek nevezett el, Andrást, a testvérét, Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást, Jakabot, Alfeus fiát és Simont, akit Zélótának neveztek, Júdást, Jakab fiát és Júdás Iskáriótest, aki árulóvá lett.

Lk 6,12-16.

MÁS, MÉGIS UGYANOLYAN

Másnap Jézus Galileába akart indulni. Találkozott Fülöppel, és így szólt hozzá: Kövess engem. (Jn 1,43)

Lelkészgyerekként sok gyülekezetben megfordultam. Így visszatekintve látom, milyen más volt mindegyik. A gyülekezet összetétele, a szolgálat, a missziós programok, a bibliatanulmányozások, az énekek mind hasonlítottak kicsit egymásra, mégis annyira különböztek. Az összes gyülekezet Istent dicsőítette, de elámultam, milyen sokféle módon lehet dicsérni és szolgálni őt.
Jézus szereti a sokféleséget. Amikor kiválasztotta 12 tanítványát, ők teljesen más személyiségű, képességű, szakmájú emberek voltak: halászok, egy vámszedő, zélóták.
Jézus legközelebbi barátai, akik nem tanítványok voltak, szintén színes képet mutattak, ami a hátterüket és hitüket illeti. De a különféle nézetek és háttér mellett is csak annyit kért tőlük Jézus: "Kövess engem!"
A mai keresztények szintén sokfélék: nemzetiségük, foglalkozásuk, nyelvük, kultúrájuk, felekezetük és dicsőítési szokásaik mind mások. De Jézus baráti köre tisztán mutatja, hogy Jézus szerette a sokszínűséget. Amikor válaszolunk Jézus hívására, és követjük őt, akkor megtalálhatjuk a közös hitet még a sokféleségünk közepette is.

Imádság: Drága Jézus, segíts megismernünk és elfogadnunk azt, ahogyan mások dicsőítenek téged, és vezess bennünket egységre, hogy egyházad legyünk! Ámen.

Habár különbözőek vagyunk, Jézus összeköt minket.
Stephen Bendit (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁTHASSUK ISTENT AZ EMBERISÉG SOKSZÍNŰSÉGÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek