2023. szeptember 21. csütörtök

János ezt mondta neki: Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben űzött ki ördögöket, és igyekeztünk megakadályozni ebben, mert nem követ minket. Jézus azonban ezt mondta: Ne akadályozzátok őt! Mert senki sem fog csodát tenni az én nevemben, hogy azután gyalázhasson engem, mert aki nincs ellenünk, az mellettünk van. Aki inni ad nektek egy pohár vizet azért, mert Krisztuséi vagytok, bizony mondom nektek, hogy el nem marad a jutalma.

Mk 9,38-41.

HÍDÉPÍTÉS

Aki nincs ellenünk, az mellettünk van. (Mk 9,40)

Egy olyan gyülekezet lelkésze vagyok, ahol rendszeresen segítünk hajléktalanokat és olyanokat, akik nehezen jutnak élelemhez. Hétfőnként a gyülekezetünk egy központtá alakul, ahol élelmiszert, ruhát és más szociális szolgáltatásokat lehet találni. Évente ezernyi ebédet, több tízezer kiló élelmiszert és rengeteg ruházati cikket osztunk szét.
Ezt a programot majdnem teljesen önkéntesek végzik. Néhányan közülük gyülekezeti tagok, de érdekes módon a nagy részük nem. Az önkéntesek, akik eljönnek szolgálni, annyira sokszínűek, mint maga a városunk. Néhányan hívők, míg mások nem azok. Így, hogy sok önkéntest hozunk be a gyülekezeten kívülről, a gyülekezeti tagok néha aggódnak, hogy elveszíthetjük a keresztény identitásunkat.
Valóban vannak olyan keresztény meggyőződéseink, amikben nem kötünk kompromisszumokat. De a hitünknek egy másik igazsága is életbe lép itt. "Senki nem fog csodát tenni az én nevemben, hogy azután gyalázhasson engem." - mondja Jézus (Mk 9,39). Mikor a gyülekezeten kívülről jövők csatlakoznak hozzánk Krisztus munkájában, mind fogékonyabbakká válunk Jézusra. Ahogy bevonódunk Isten életadó munkájába, több lehetőségünk van látni, ahogy az örömhír életre kel.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy mindennap mások felé forduljunk. Mutasd meg, hogyan nyújthatunk könyörületet és reményt a szükségben lévő gyermekeidnek! Ámen.

A hidak, amiket építünk, Jézushoz kapcsolnak másokat.
Andrew Garnett (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIFELÉ NYITÓ SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek