2023. szeptember 22. péntek

Egyszer Jézus valamelyik zsinagógában tanított szombaton. Íme, volt ott egy asszony, akiben betegség lelke lakott tizennyolc éve, és annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem volt képes felegyenesedni. Amikor Jézus meglátta őt, előszólította, és ezt mondta neki: Asszony, megszabadultál betegségedből. És rátette a kezét, mire ő nyomban felegyenesedett, és dicsőítette az Istent.

Lk 13,10-13.

A SZENVEDÉSÜNKBEN

Jézus meglátta őt, és ezt mondta neki: Asszony, megszabadultál betegségedből. (Lk 13,12)

Egy krónikus betegségem van. Mikor a betegség aktív, mindenfelé keresem, hogy mi adhatna egy kis enyhülést. Mielőtt megtörtént a megfelelő operáció, és megkaptam a szükséges kezelést, másfél évig nagyon beteg voltam. Ez alatt az idő alatt mindenfélével próbálkoztam, ami csak elérhető volt, hogy enyhítsem a szenvedésem, és persze egyik sem működött. Szerencsére tíz éve enyhült a betegségem.
Elképzelhetetlen, milyen lehetett tizennyolc évig szenvedni, ahogy a mai igeszakaszban történt az asszonnyal. Fájdalomban kellett élnie az életét, nem volt képes kiegyenesedni vagy szabadon beszélgetni másokkal. A bibliai időkben egy asszony alakjának torzulása nem csak fájdalmat, hanem szégyent és megbélyegzést is jelentett. Jézus mégis észrevette őt, és magához hívta.
Ugyanez igaz ránk is. Nem számít, mivel küszködünk, Jézus lát minket a szenvedéseink között, és magához hív. Lehet, hogy a gyógyulásunk nem egy pillanat alatt következik be, mint ennél az asszonynál. De bízhatunk Krisztusban, hogy ő lát minket, és ahogy válaszolunk a hívására, megszabadít a problémáktól, amik a szívünket nyomják.

Imádság: Istenünk, add, hogy ne felejtsünk el gyógyító kegyelmedért áldani téged! Köszönjük, hogy látsz és szeretsz minket függetlenül attól, hogy milyen bajok kínoznak. Segíts, hogy mindennap közelebb kerüljünk hozzád! Ámen.

Jézus lát a küzdelmeimben, és magához hív.
Elly Cantrell Gilbert (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek