2023. szeptember 23. szombat

És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,15-17.

SZÁMON TARTOTT ÁLDÁSOK

Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Péld 16,3)

Egyik nap egy újabb áltagos hétköznapra ébredtem, és nem akartam kikelni az ágyból. Elkészültem, hogy munkába induljak, teljesen motiválatlanul és azon gondolkodva, milyen egyhangú tud lenni az élet. Miközben a munkahelyemre autóztam, bekapcsoltam a rádiót, és a hírekben néhány szerencsétlen eseményről hallottam.
Ebben a pillanatban rájöttem, áldás, hogy fel tudtam kelni reggel, és munkába tudok menni. Bár sokszor nem egyszerű az élet, bármi történhet velünk, de minden napot meg kell becsülni. Azon a reggelen megértettem, milyen fontos az áldásokat számontartani, értékelni az életet és kifejezni a hálánkat Isten naponkénti vezetéséért.
Megújulva érkeztem a munkahelyemre, tudva, hogy a munkám egyben az elhívatásom is, hogy másoknak szolgáljak. Visszatekintve a sok jóra, ami a napi munkám gyümölcse volt, megértettem az életutam jelentőségét és azt, hogy mivel kell foglalkoznom, mit kell tennem. Most minden reggelt úgy kezdek, hogy hálát adok Istennek mindazért, amit értem tett, és bízom abban, hogy ő mindig velem lesz.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy ne vegyük természetesnek az áldásaidat, és mindig benned bízzunk! Ámen.

A hála megújítja a lelket.
Joseph Costa (Málta)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KIMERÜLTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek