2023. szeptember 25. hétfő

Zarándokének.
Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121.

MINDIG VELÜNK

Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. (Kol 1,17)

Egyszer elutaztam az Olimpiai Nemzeti Parkba Washington államban. Gyönyörű volt, teljesen virágba borult a tavaszi táj. Egy napot a parton töltöttem, ahol alacsonyan szálltak a felhők, és csodáltam az erőteljes hullámokat, a dagály által létrejött tócsákat és a sziklás partot. Aztán a Hoh Esőerdő felé vettem az irányt. Mikor egy kocsisorban vártam, hogy fizessek a belépésért, nagyon meglepődtem, ahogy előre haladtam. Egy időre kitisztult az idő, és láttam a hófödte Olympic-hegyet, ahogy méltóságteljesen a park fölé emelkedett.
Elképesztő volt - már 24 órája a parkban voltam, mégis most tárult elém először a hegy látványa. Elgondolkoztatott ez Istennel kapcsolatban - nemcsak azért, mert olyan hálás voltam, hogy Isten csodálatos, gyönyörű világával vagyok körbevéve, hanem azért is, mert rájöttem, hogy Isten olyan, mint ez a hegy. Isten mindig jelen van. Mi vagyunk azok, akik elmozdulunk, és néha szem elől tévesztjük őt. De Isten rendíthetetlen, és nem megy sehova. Ha eszünkbe jut keresni, meg is fogjuk látni, hogy ő velünk van.

Imádság: Drága Urunk, segíts emlékeznünk arra, hogy te mindig közel vagy hozzánk és ügyelsz ránk! Még ha nem is látunk téged, tudjuk, hogy velünk vagy. Ámen.

Még ha szem elől tévesztem is Istent, ő akkor is jelen van.
Christine DeLong (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚRÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek