2023. szeptember 26. kedd

Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott, ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: Békesség nektek! És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. Jézus erre ismét ezt mondta nekik: Békesség nektek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket. Ezt mondva rájuk lehelt, és így folytatta: Vegyetek Szentlelket! Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikéit pedig megtartjátok, azoknak a bűnei megmaradnak.

Jn 20,19-23.

BÉKESSÉG NEKTEK

Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Mt 5,9)

Gyerekkoromban édesanyám egy rettenthetetlen Jézust ismertetett meg velem, akinek volt bátorsága törődni másokkal, és fellépni a gonoszság, az erőszak és az igazságtalanság ellen. A mai olvasmányban a feltámadt Krisztus üdvözölte a tanítványokat, és jelenlétével erősítette őket. Azt mondta: "Békesség nektek!"
Amikor Jézus a Békesség Fejedelmeként erre a világra érkezett, arra tanított, hogy csak akkor alakulhatnak a konfliktusaink és a viszályaink harmóniává, ha az igazságosságért dolgozunk a közösségeinkben és a világban. Jézus hidakat épített a faji megosztottságokban, és megpróbált összekapcsolni minden embert. Célja egyetlen nagy család létrehozása, ami nem más, mint Isten országa.
Ha a valódi és tartós békét szeretnénk demonstrálni, akkor minden embernek sokkal mélyebb megértésre és egyetértésre kellene törekednie. Békét akkor teremtünk a földön, ha jóakaratot mutatunk az emberek felé a szeretetből fakadó cselekedeteinkkel. Amikor mindent megadunk a rászorulóknak, amit tudunk, a Békesség Fejedelmének örömhírét osztjuk meg a világgal.

Imádság: Szerető Istenünk, töltsd meg szívünket békességgel, megelégedéssel és bátorsággal, miközben országod építésén dolgozunk! Ámen.

A szeretetből fakadó tetteink Isten országának építőkövei.
S. Thevanesan (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK BÉKÉÉRT SZERTE A VILÁGON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek