2023. szeptember 29. péntek

Országod örökkévaló ország, uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart. Támogat az ÚR minden elesettet, és fölegyenesít minden görnyedezőt. Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. Kinyitod kezedet, és kielégítesz minden élőlényt kegyelmesen. Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos. Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja. Teljesíti az istenfélők kívánságát, meghallja kiáltásukat, és megsegíti őket. Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik, de a bűnösöket mind elpusztítja. Az ÚR dicséretét hirdeti ajkam, áldja örökké minden ember az ő szent nevét!

Zsolt 145,13-21.

A VIGASZTALÓ IGE

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. (Ézs 43,2)

Évekkel ezelőtt egy olyan pólót hordtam, amire ez volt írva: "Jézusban bízom". De ez nem volt egészen így mindaddig, amíg rákos beteg nem lettem. Ekkor kezdtem megérteni, milyen fontos Jézusban bízni. Röviddel a diagnózist követően egy sor sugár- és kemoterápiás kezelést kaptam, majd műtét következett. A rák eltávolítását követően az állapotom életveszélyesből életmódváltóvá lett. A műtét és a kezelések okozta mellékhatásokkal mindennap együtt kell élnem.
Csak most jöttem rá, hogy milyen fontos a bibliai igeversek memorizálása. A 2Kor 12,7-ben például Pál a testében hordott tövisről beszél, de hozzáteszi azt is, hogy Isten ereje a gyengeségben válik teljessé. Lesznek nehéz idők az életünkben, de a Mt 28,20 arról biztosít bennünket, hogy Jézus velünk marad az idők végezetéig. A Biblia ezerszámra tartalmazza Isten ígéreteit, és ő mindegyikhez hűséges (Zsolt 145,19). Micsoda vigasztaló gondolat! Egy hatalmas Istent szolgálunk. Most mindennap abban a tudatban élek, hogy semmi sem választhat el Isten szeretetétől, amely Jézus Krisztusban van. (Róm 8,38-39)

Imádság: Köszönjük szerető Istenünk, hogy velünk maradsz, amikor az életünk nehézzé válik, és az örök élet ígéretét nyújtod. Ámen.

Jézusra bízhatom magam.
Dale Middleton (Texas, USA))

IMÁDKOZZUNK A RÁKKEZELÉS ALATT ÁLLÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek