2023. szeptember 30. szombat

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

CSODÁRA LELNI

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,3-4)

Amikor a férjem veseköve miatt kórházba került, csodában reménykedtem. Reméltem, hogy komoly műtéti beavatkozás nélkül, a vesekövek feloldódnak, ha sok vizet vagy kókusztejet iszik. De a kövek már nagyok voltak, nem tudtak feloldódni.
A kórházban töltött idő alatt Isten arra indított, hogy próbáljak meg vigasztalást nyújtani egy betegnek a szomszéd kórteremben, akinek egész testét égési sérülések borították. Senki sem látogatta, mert minden hozzátartozója egy másik városban élt. Sokat beszélgettünk együtt, nevettünk, énekeltünk és imádkoztunk. Amíg őt vigasztaltam, én magam is vigasztalást nyertem Istentől.
Mai igénk arra a vigasztalásra emlékeztet, amit Isten nyújt nekünk. Gyakran érzem Isten vigasztalását, mialatt másokat vigasztalok. A kórházban abban reménykedtem, hogy csodát élek át a férjemmel kapcsolatban, de nem történt. Viszont amikor úgy döntöttem, hogy vigasztalást nyújtok a szomszédban lévő betegtársnak, egy másfajta csodát kaptam Istentől.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy te minden körülmények között megvigasztalsz minket, azért, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Ámen.

Isten a szolgálatomat csodává tudja változtatni másokban.
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VIGASZTALÁSUNKRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek