2023. október 2. hétfő

Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat. Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát. Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje. Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!

Zsolt 28,6-9.

SZÁMONTARTOTT ÁLDÁSOK

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján. (Zsolt 23,6)

Egyik este észrevettem, hogy a nővérem jegyzeteket ír a telefonjába. Kíváncsian odakukucskáltam, mit ír. Egy lista volt azokról a jó dolgokról, amik aznap történtek vele. Egyesével számba vette Isten áldásait. Mikor megkérdeztem, miért csinálja ezt, azt mondta, azért, hogy mindig hálás tudjon lenni Istennek.
2021 januárjától rengeteg problémám volt, egyik baj jött a másik után. Feszült voltam, és emiatt nehéz volt hálásnak lenni. Aztán eszembe jutott, hogyan tartja számon a testvérem az áldásait. Onnantól kezdve én is próbáltam minden este legalább egy dologért hálát adni. Az elején nagyon nehéz volt. Sokáig törtem a fejem, vajon milyen áldás ért aznap? De ahogy teltek a napok, felismertem, hogy Isten áldásai bőségesek. Már nem voltam stresszes. Hálás voltam Istennek és elégedett.
A mai igeszakaszban Dávid Isten jelenlétét ünnepli az életében. Bár sok bajjal kellett Dávidnak szembenéznie, tudta, hogy Isten jósága kíséri élete minden napján. Az életben sok baj, de sok áldás is ér minket. Mindig van miért hálát adni Istennek.

Imádság: Nyisd meg Urunk a szemünket, hogy meglássuk bőséges áldásaidat, melyekkel naponként elhalmozol! Add, hogy mindig hálát tudjunk adni neked! Ámen.

Milyen áldást kaptam ma Istentől?
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A TESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek