2023. október 4. szerda

Ekkor megszólalt az ÚR a viharban, és ezt mondta Jóbnak:
Ki akarja elhomályosítani örök rendemet tudatlan szavakkal? Övezd hát föl derekadat férfiasan! Én kérdezlek, te meg oktass engem!
Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd el, ha tudsz valami okosat! Tudod, ki szabta meg annak méreteit, vagy ki feszített ki fölötte mérőzsinórt? Mire vannak erősítve oszlopai, vagy ki helyezte el sarokkövét, amikor együtt vigadoztak a hajnali csillagok, és ujjongtak mind az istenfiak?

Jób 38,1-7.

ISTEN TITKAI

Isten mondta Jóbnak: Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd el, ha tudsz valami okosat! (Jób 38,4)

Nagyjából ismerem a mikrohullámú sütő működésének alapelvét - az atomok és az energia hullámokat hoznak létre, melyek rezgése felmelegíti az ételt -, de azt nem állíthatom, hogy teljesen értem a mögötte rejlő komplex tudományt. Ennek a tudásnak a hiánya azonban nem akadályoz meg abban, hogy használjam a mikrót. Örülök, hogy gyorsan felmelegszik az ételem.
Hasonlóképpen, Isten titkait sem értem, de attól még bízom benne. A mára kijelölt igeszakaszban Isten egy sor kérdést tesz fel Jóbnak a teremtés bonyolultságával kapcsolatban. Jóbhoz hasonlóan én sem tudom felfogni, hogyan teremtette Isten a világot. Nem értem pontosan, hogy a Jézusba vetett hitem hogyan ad személyes kapcsolatot egy láthatatlan Istennel. Nem tudom, a Szentlélek hogyan lép be az életembe, maradandó békességet kínálva az igeolvasáson és imán keresztül. Ahogy Pál apostol mondja, most tükör által homályosan látunk, de egy nap mindent érteni fogunk (1Kor 13,12).
Nem kell valamit értenem ahhoz, hogy tudjam, úgy van. A közvetlen környezetemben is számtalan olyan titok van, melyek azt sugallják, hogy Isten hatalmas. A nem tökéletes tudás ellenére a lelki élet hitben születik és hitből táplálkozik.

Imádság: Drága Teremtőnk, köszönjük, hogy a körülöttünk lévő világ csodáin és titkain keresztül is magadhoz vezetsz minket. Ámen.

Ma Isten titkait dicsérem.
Beverly Taylor (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A TUDÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek