2023. október 5. csütörtök

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,16-18.

AZ ÉN ÚJRAKEZDÉS-GOMBOM

Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk. (2Kor 4,17)

81 éves építész-tervezőmérnök vagyok. Amikor 70 éves koromban megvakultam az egyik szememre, csaknem lehetetlenné vált számomra a kézi rajzolás. A fiam bevezetett a számítógépes rajzolás világába, ami egy újfajta módszert jelentett számomra, és lehetővé tette, hogy folytassam a munkám. Amikor tanultam a program használatát, gyakran nyomtam meg rossz gombot, és számos alkalommal ütköztem nehézségbe. A megoldás szinte mindig ugyanaz lett: a számítógép újraindítása.
Komoly problémákkal küzdöttem akkoriban - anyagi gondok, üzleti és karrierbeli kudarcok, egészségügyi problémák, gyász, betegség, aggódás és szégyenérzet kísérte életem. De még ezekben az időkben is a Szentlélek mindig eszembe juttatta: "Nyugodj meg, imádkozz és kezdd újra". Életem legnagyobb újrakezdése 16 éves koromban volt, amikor a kereszt előtt térdelve megvallottam bűneim, és arra kértem Krisztust, indítsa újra életem az ő szövetségében.

Imádság: Drága Urunk, Jézus, segíts nekünk újrakezdeni életünket a tőled tanult szavakkal: "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek..." Ámen. (Mt 6,9-13)

A Szentlélek által naponta lehetőségünk van az újrakezdésre.
Keith Honeyman (Nyugat-Fokföld, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek